Filistin Kan Ağlarken

1989
Hazen Yayınları

2025 3. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2025 21:54
Merhaba sevgili okurlar. Öncelikle Mehmet Zeren'in Vahşet - Filistin Kan Ağlarken kitabını okumaya başladığımda gerçekten Filistin için farkındalığımın artacağı ümidiyle okumaya başladım. Ancak Kitap ismi kapak resmi bi yana kitabın içeriği bi yana.. Sadece ilk 10 sayfalık kısmında Filistinli bir kadının İsrail askerinden kaçma çabasını ele alıyor sonrasında hoop başka bir hikayeye geçiş yaparak Filistinle alakası bile olmayan bambaşka bir hikaye ile Naim'in İslami yaşayış sürecisini anlatıyor... Gerçekten şaka gibi.. İsmi Filistin kan ağlarken kitabının 180 sayfasının içerisinden sadece 10 ila 15 sayfasında Filistin'e yer verilmesi çok acı bir durum.. Madem Naim'in hayatı ele alınacaktı kitap ismi de ona göre verilmeliydi. Tam bir hayal kırıklığı.. VahşetVahşet Mehmet ZerenMehmet Zeren
Duygu ve Düşünce
VahşetMehmet Zeren · Hazen Yayınları · 198910 okunma

Mehmet ZerenYazar · 17 kitap
Fadime Hanım ile çiftçi Ahmet Zeren'in oğlu. Sürsürü İlkokulunda (1962), Sanat Ortaokulunda (1966), Tunceli Erkek İlköğretmen Okulunda (1969) okudu. Atatürk Üni. Edebiyat Fak. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu (1978). Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı köylerde ilkokul öğretmenliği (1969-79), Elazığ, Kastamonu ve İstanbul'da edebiyat öğretmenliği (1979-95) yaptı ve emekli oldu. İstan­bul'da yaşıyor; evli ve üç çocuk babası. 1977'den itibaren Hedef ve Türk Folkloru dergileriyle Elazığ'da çıkan Nurhak gazetesinde yazıları yayımlandı. Toplumsal gerçekçilik akımını benimseyen yazarın "Öz Yur­dunda Garipsin" adlı kitabı 1989'da toplatıldı, yargılama sonunda beraat etti. Çok sayıda yardımcı ders kitabı yayım­ladı.