Vanquish

Createspace Independent Publishing
İngilizce

2022 61. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2022 01:19
Serinin ikinci kitabında ilk kitaptan tanıdığımız Van anlatılıyor ve ilkinin devamı olan bölümler var sıra ile okunması lazım o yüzden . Van ilk kitapta canımı sıktı ve sevemedim belki burada daha
VanquishPam Godwin · Createspace Independent Publishing · 20143 okunma
2019 11. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2019 00:00
İlk kitabını okumadığım serinin 2. kitabı olan Vanquish'de ilk kitabın kötü karakterlerinden olan Van Quiso'nun hikayesi anlatılıyor. Van ilk kitapta baya ürkütücü bir karaktermiş ki ilk kitaptaki karakterler çok ilgimi çekmese de Vanquish bu yüzden içimi kıpır kıpır yapmıştı. Ama konusunu tam olarak okuduktan sonra anladım. Konusu: İlk kitapta Van'ın babası seks ticareti yapıyor ve Van da bunun bir parçasıymış. Ama kölelerden biri olan ve Van'ın saplantılı olduğu Liv bu düzeni yıktı ve kaçtı. Liv ve yine kölelerden biri Joshua kendi hayatlarını kurdular. Tabii Van'ın onları izlediğinden habersizler. Evlerinin yanındaki boş evde Van düzenli aralıklarla onları gözlüyor. Derken bir gün evin boş olmadığını ve aslında evde agorafobisi olan Amber'ın yaşadığını öğreniyor. Saplantısı birden yön değiştiriyor ve Amber'a karşı duygular beslemeye başlıyor. Amber da istismara uğradığı bir evliliğin ardından dışarıdan korktuğu için eve kapanmış biri. Üstelik agorafobisinin yanında anoreksiya ve obsesif kompulsif bozukluğu da var. Bir şekilde birbirlerini anlıyorlar. Sevmedim. Ne diyebilirim bilmiyorum. Yazım tarzı, karakterler, hikâye... Hiçbiri iyi değil. Yazar ana karakterlere aklına ne kadar sorun geldiyse ekleyip sonra birbirlerine karşı duygu beslerlerse bunun etkileyici olacağını düşünmüş. Ama olmamış. Kötü karakterlerin iyi karaktere dönüştürülmesini seviyorum. Bu yüzden bu kitap için heyecanlanmıştım. Ama Van bu kategoriye girebilecek bir karakter değil. Affedilemez suçlar işlemiş, hapsi boylaması gereken bir psikopat. Amber'ın da ciddi bir psikiyatrik desteğe ihtiyacı var.
VanquishPam Godwin · Createspace Independent Publishing · 20143 okunma

Pam GodwinYazar · 6 kitap
New York Times, Wall Street Journal, and USA Today bestselling author, Pam Godwin, lives in the Midwest with her husband, their retired greyhounds, and a foulmouthed parrot. When she ran away, she traveled fourteen countries across five continents, attended three universities, and married the vocalist of her favorite rock band. Java, tobacco, and dark romance novels are her favorite indulgences, and might be considered more unhealthy than her aversion to sleeping, eating meat, and dolls with blinking eyes.