Haroğlu Kalesi Efsanesi

İlk Yayın Tarihi:
2022
Kitap Müptelası Yayınları

2022 136. kitabı
Varolus - Haroglu kalesi efsanesi, Urartularin bölgede kurdugu uygarligin günümüze kadar kalintilar ile kalabilen önemli eserlerin-den biridir. Bölgenin hakim noktasina kurulan kale, doguda Harput, batida ise Tomisa kalesi ve izollu kralliginin orta noktasinda insa edilmis, önemli bir Urartu eseridir. Tarih yaganilaniarla birçok medeniyeti kucaklamis, zamanin aki-sinda birçok tarihi sahsiyet izler birakmistir. Urartular bölgede yillarca hâkimiyetini sürdüren ve günümüze kadar gelen degerli eserleriyle var olmus önemli bir uygarliktir. Bu eser Urartularin, dini inanislan ve tarihi sahsiyetlerini, böl-genin dogal güzellikleriyle hikaye tadinda harmanlanmis, bölgeyi ve tarihi sahsiyetleri detayli inceleme firsati bulacak merakhilarin zihinie-rinde bir yolculuga gikarmay: hedeflemektedir.
Varoluşİnanç Özgen · Kitap Müptelası Yayınları · 20224 okunma
Urartu Efsaneleri - Varoluş: Haroğlu Kalesi Efsanesi
2026 27. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2026 02:04
Üç kitaplık bir serinin ilk adımı olan "Varoluş", arkasındaki o sade kapak yazısından çok daha derin, entrikalı ve mistik bir epik fantezi dünyası sundu bana. Sadece bir kalenin yapılışını
Varoluşİnanç Özgen · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20244 okunma

İnanç ÖzgenYazar · 7 kitap
Fırat Üniversitesi (FÜ) Biyomühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Entomolog Prof. Dr. İnanç Özgen, 1974 yılında Elazığ’da doğdu, İlk ve Orta Öğrenimini Keban’da, Lise öğrenimini Elazığ’da tamamladı. Elazığ Merkez Günbağı köyünden bir baba ile Ağınlı bir annenin evladı olan Özgen, 1992 yılında girmiş olduğu Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde lisans öğrenimini tamamladı. Van YYÜ Üniversitesinde Araş Gör, Gevaş İlçe Tarım Müdürlüğünde ve Van Tarım İl Müdürlüğünde Ziraat Yüksek Mühendisi, Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsünde Uzman Araştırmacı ve Müdür olarak görev yaptı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde doktora öğrenimini tamamladı. Bu zaman zarfında Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü ve Ege Üniv Ziraat Fak Bitki Koruma Bölümlerinde doktora asistanı ve uzman olarak olarak görev yaptı. Bu süre içerisinde, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer aletleri ile zararlı mücadelesi, Süne’de biyolojik mücadele ile Mardin ve Siirt illerinde yapılan Organik Tarım çalışmaları onun zamanında başladı. Bölge’nin Modern Zirai Mücadele anlamında İlk Moleküler Biyoloji laboratuvarı ile Biyolojik Mücadele laboratuvarı onun döneminde kuruldu. Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü İnsektaryum Kurulumu projesinde araştırmacı olarak görev aldı. Bölgede “organik tarım çalışmalarının gelişmesinde önemli katkıları” oldu. Bölgede Organik tarım çalışmaların sosyal kitlelere yayılmasında, özellikle farklı dini ve etnik grupların tarımsal faaliyetlerde yer almasında önemli çalışmaları oldu.