Devrik Cümlelere Sığmayan Aşklar

Sibel Erarslan Acar
2021
Platform Kültür Sanat Yayınları

2022 68. kitabı
Veda ve Selim İzmirde yaşayan evli bir çifttir. Veda iş hayatı için aylardır aradığı eğitim programını bulmuştur. Ancak eğitim 2 ay ve İstanbuldadır. Bu durumu Selime açıklayan Veda eşinin izniyle İstanbula ailesinin yanına gelir. Başlarda her şey güzel ilerlerken Selim zamanla Veda'dan uzaklaşır günlerce aramadığı bile olur. Ailesine bir şey belli etmemeye çalışan Veda, Selim'in ona hasta olduğunu ve psikolojisinin hiç iyi olmadığını bu sebeple uzak durduğunu açıklar. İzmire gitmek isteyen Vedayı durduran Selim, ilerleyen süreçte Vedaya boşanmak istediğini söyler. Bu haberle Veda yıkılır. Aslında Selimin ondan boşanmak istemesinin sebebi çok başkadır. Vedanın yokluğunda başka bir kadını hayatına alan Selimin yaptıklarını öğrenen Veda evliliğine ikinci bir şansı verir. Ne yazıkki oda hüsranla sonuçlanır. Sonunda boşanan Veda hayata sıkı sıkı tutunmaya ve ayakta kalmaya çalışır. Asla birdaha aşık olamam derken karşısına lise arkadaşı Çınar çıkar. Arkadaşlıkları aşka dönüşür. Ama bu aşk hiçte kolay olmayacaktır. Gelgitli bir ilişkileri olur Çınarla. Veda bu sefer akıllanmıştır. O yüzden emin adımlarla kendine olan güveniyle ilişkiyi sürdürür. Akıcı ve sade anlatımı olan kitapta bir kadının güçlü oluşunu, tek başına ayakta durabileceğini okuyoruz. Başlarda Vedanın Selime olan vazgeçilmez aşkı beni çok kızdırsa da bu ilişkiden aldığı yaralarla tekrar ayağa kalkıp güçlü bir kadın olarak hayata devam etmesi çok güzeldi. Yaşadığı acılara rağmen pes etmeyen kendinden, hayatından vazgeçmek istemeyen tüm güçlü kadınların okuması gereken bir kitaptı.
Roman
VedaSibel Erarslan Acar · Platform Kültür Sanat Yayınları · 202112 okunma