Velhasıl

Klaros Yayınları
Sıralamalar

Velhâsıl
2022 51. kitabı
Fahri KaplanFahri Kaplan beşinci şiir kitabını okurlarına sundu. Toplamda altı kitap yayımlayan yazar ve şair, şiir kitaplarında farklı dönemlerin esintilerini özgün yorumuyla okurlara sunmakta. Velhasıl şiir kitabı ise bu esintilerin harmanlanıp söz yağmuruna dönüştüğü bir örgü adeta. Kitabını üç bölümde şekillendiren şair, ilk bölümü AŞKTAN YANA ismiyle sunmuş. Bu bölümdeki şiirler, benim çok beğendiğim şiirler arasına girdi. Her biri birbirinden güzel. Şair ikinci bölümde ise biraz tarz değiştiriyor. Bu bölümün adı YAZ. Şair buradaki şiirlerini yaz mevsiminde ve kendisine ilham veren yerlerde kaleme almış ve tüm şiirlerinin mekan ve tarihini not düşmüş. Kitabın son bölümü ise FİRAR ŞİMDİ. Şair bu bölümde üst düzey şiir denemelerini başarıyla sunmuş. VELHASIL inancım odur ki bu kitap şiirseverleri mest edecek.
Şiir
2024 55. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2024 18:13
Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere şiir tarzında yazılmış bir kitapla geldim Yazarın kaleminden okuduğum beşinci kitap. Bu kitap da 3 bölüm 73 şiirden oluşuyor. Aşktan Yana, Yaz ve Firar Şimdi bölümlerinden oluşuyor. Yaz şiirleri güzeldi. Eski şiirler de derlenmiş gibiydi. Kitapta dikkatimi çeken bir diğer nokta ise yazarın 2022 yılında 37 yaş doğum gününde kendine armağan ettiği şiirdi. Zaten artık yazarımızı ve kalemini tanıdınız. Sevenleri okuyabilir Yazarımızın kalemine sağlık Fahri KaplanFahri Kaplan
2024 53. kitabı
Okunma: 21 Mart 2024 19:15
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Fahri Kaplan'ın kaleminden Velhâsıl adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Kitap aşktan yana, yaz,firar şimdi olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır. Kitabın içerisinde 73 farklı şiir yer almaktadır. Umut,aşk yazarımızın yaz ve bahar mevsiminde yazdığı birçok şiirleri okuyoruz. Ağır kitaplardan sonra okuyacabileceğiniz harika bir şiir kitabı. Yazarımızın kalemine sağlık okuyucusu bol olsun. Şiirle kalın.

Fahri KaplanYazar · 6 kitap
1985, Biga (Çanakkale) doğumlu. 18 yaşına kadar Biga’da yaşadı. Uludağ Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümünden mezun oldu (2007). Muğla’da; "Mehmed’in Işk-nâmesinde Aşk Olgusu, Vak‘a Kuruluşuna Tesiri" tezi (2011) ile yüksek lisansını, "Latîfî Tezkiresi’nde Edebî Eleştiri Terimleri ve Edebiyat Eleştirisi" başlıklı tezi (2018) ile doktorasını tamamladı. 2009 yılından bu yana Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışıyor. Fahri Kaplan’ın bazı şiir ve yazıları Dergâh, Türk Edebiyatı, Mahur Beste, Bizim Külliye, Dil ve Edebiyat, Mâî, Yol, Mavi Yeşil, Yedi İklim, Azîmet, Sosyal Araştırmalar, Hikmet, Söylem Filoloji dergilerinde yayımlanmıştır. Fahri Kaplan’ın bugüne dek üç şiir kitabı yayımlanmıştır. Şiir kitapları: Aynadaki Akşam (2017) Son Hüzün de Çekilir Aramızdan (2018) Câm-ı Aşk (2019)