Vesaryalı

Sıralamalar

Fantastik bir kurgu: Vesaryalı
2020 165. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2020 23:32
Entrika dolu bir gezegen: Vesarya. Gezegenin en güçlü krallığı: Galu Galu Kralı: Novadius Krallığın eski ihtişamını kaybetmiş, seferler durmuş ve halk mutsuz. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını düşünen halk, krala karşı olan politik örgütler tarafından kışkırtılıyor. "Tüm Kralların Kralı" Galu Kralı Novadius ise, sarayına kapanmış. Gezegenin konseyini oluşturan diğer krallar ise konsey başkanı Novadius’a karşı güvenleri kalmamış. Vesaryalı’da; kendine has yasaları olan fantastik bir gezegenin tüm detayları içinde kendinizi buluyorsunuz! Yüzüklerin Efendisi, Hobbit, Narnia Günlükleri'ni beğenenler, onlar gibi fantastik bir kurgu olan Vesaryalı’yı da ilgiyle okuyacaklardır. Keyifli okumalar.
VesaryalıDoruk Vijdan · Perseus Yayınevi · 20206 okunma
2020 151. kitabı
Kitap Yorumu//Vesaryalı-Doruk Vijdan . Nasıl oluştuğuna dair türlü teorilere inanılan ve içinde yaşayan her canlının kendi etik düzenlerini kurduğu entrika dolu bir gezegen olan Vesarya'da, gezegenin göz bebeği ve en güçlü krallığı olan Galu Krallığı'nda işler bozulmaya başlamış, eski ihtişamından eser kalmamış, seferler durmuş ve halkın mutsuzluğu ise krala karşıt örgütler tarafından kamçılanıyor. İşler karışırken baş vezir Teraklialı Norah bu gidişata dur demek için bir yolculuğa çıkacak. Amaç Herosa Tepesi'ndeki Ulu Büyücüler'e danışmak. Fakat yolculuk çok uzun sürecek ve hesapta olmayan bir sürü macera kahramanımızı bekliyor olacak. . Kitap oluşturduğu evren bakımından size Witcher evrenini anımsatıyor. İçindeki yaratıklar, büyü ve ejderhalar, cadılar ve daha nicelerini okurken fantastik dünyanın lezzetini size tattırıyor. Türk fantastik kalemlerimizin ne kadar az olduğu düşünülürse kesinlikle hakettiği değeri alması gereken bir kitap olmuş. Okurken her macerada sonunda ne olacak diye merakla okudum. Maceralar zekice örgülenmiş ve gayet başarılı sonuçlandırılmış. Devam kitabını da merakla bekliyorum. Kaleminiz daim olsun Doruk Vijdan
VesaryalıDoruk Vijdan · Perseus Yayınevi · 20206 okunma