Vişnebal

Beyan Yayınları

Vişnebal - Osman KOCA
2021 103. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2021 13:07
Yedi farklı hikayeden oluşuyor eser. İsmini içindeki Vişnebal hikayesinden alıyor. Oldukça duygusal hikayeler bunlar. İçinde arkadaşlık, sevgi, dostluk, ölüm gibi konular yer alıyor. Genel olarak kısa ama anlamlı hikayeler. Yer yer kendinizi çocukluk günlerinizde buluyorsunuz. Hele ki yaşınız biraz ilerlediyse sizi ziyadesiyle duygulandıriyor. "Gelmedi. Ertesi gün gelmedi. Daha ertesi günler de hiç gelmedi." (s. 7) Ben en çok Vişnebal hikayesini sevdim. İnsan dışında bir dostunuz oldu mu hiç? Bir hayvan ya da bir ağaç... Olduysa siz de çok seversiniz kuşkusuz. Bir çocuğun bütün masumiyeti ile bir ağaca bağlanması, bir ağacın bir ailenin kaderine etki etmesi... Kuşkusuz onların da canı var ifade edemeseler de kendilerini. Ya da farklı şekillerde ifade etseler de diyelim. Kısa, bir çırpıda bitebilecek bir eser. Kendi bir çırpıda biter, kimi hikayelerinin etkisi birkaç gün sürer.
Hikaye
VişnebalOsman Koca · Beyan Yayınları · 201531 okunma
2025 4. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2025 23:22
Yedi hikayeden oluşan bir hikaye kitabı. Kitaba ismini veren Vişnebal da hikayelerden birisi. Tüm hikayeler insana huzur veriyor. İçini sımsıcak ediyor. Bazı hikayeler ise hüzünlü. İnsanın içine burkuyor. Genel anlamda sevdiğim bir kitap oldu. Çocuk kitabı gibi geçiyor ama yetişkin düşünceleri tarzında yazılmış bir kitap. Yazıları büyük olduğu için çabucak bitti. 96 sayfadan oluşuyor ama buradaki baskısı farklı. Bendeki baskısında turuncu bir kitap kapağında vişne ağacı ve küçük bir kız var çok tatlı bir kapak olduğu için etkilenip almıştım. İçeriği de gayet tatlı bir kitapmış. Özellikle ortaokul seviyesindeki çocuklara uygun bir kitap diyebiliriz ama büyüklerin okumasında da sakınca yok :)
VişnebalOsman Koca · Beyan Yayınları · 201531 okunma

Osman KocaYazar · 28 kitap
Osman KOCA; 1975 yılında İstanbul'da doğdu. MEB bünyesinde öğretmenlik yaptı. Başta Dergâh, Türk Edebiyatı ve Yedi İklim olmak üzere birçok edebiyat dergisinde öykü ve incelemeleri yayınlandı. "Hayata Dair" isimli öyküsüyle 2003 yılı "Orhan Kemal Öykü Ödülü'ne layık görüldü. Yine aynı yıl "Kral Suban" adlı eseriyle "Beyan Yayınları/Romancı/2003/İlk Romanlar" ödülünü kazandı. Türk ve Doğu klasikleri üzerine çeviri ve transkript ürünleri bulunan yazar evli ve iki çocuk babasıdır.