Voodoo Rüyaları

Mayıs 2008
Kırmızı Kedi Yayınevi
Orijinal Adı:
Voodoo Dreams

"Kadın olmak bir lanettir çocuk."
Puan vermedi·280 syf.·
2025 8. kitabı
19.yüzyıl Amerikası ve dönemin en büyük Voodoo Kraliçesi Marie Laveau. Kraliçe olmak kulağa hoş gelsede maalesef Marie için aynı şeyler geçerli değildi. Tek isteği annesini bulmak ve geçmişindeki sırları çözmek olsada o, doğaüstü güçlere sahip sıradışı bir kadındı ve onun bu gücünden yararlanmak isteyen pek çok insan vardı. New Orleans'ta kendi kimliğini arayan bu kadının yaşadıkları bir romandan ziyade siyah ve beyaz ırk arasındaki güç savaşının köle-efendi rejiminin insanlık adına nasıl bir utanç yaşattığının panoraması adeta. Sapkınlıklarına din diyen şarlatanlar yaptıklarına türlü türlü kılıf uydurarak eğitimsiz halkı kaldıranlar, büyüler ve çok tanrılı dinlerin yarattığı toplumsal karmaşa ve isyan eden bir halk zavallı Marie'nin hikâyesinde karşımıza çıkıyor. Bu kitabın neden kıyıda köşede kalmış olduğunu anlamıyorum. Gabriel Garcia Marquez'in kalemini andıran bu eser edebi olarak üst bir seviyede değil ama hikâyenin çağımızda yaşananlarla örtüşmesi eseri bambaşka bir boyuta taşıyor. Marie önce kendine sonra hayata tutunmaya çalışan bir çocuk bir kadın bir eş bir anne...Tıpkı bütün kadınlar gibi ailenin ve toplumun istediği gibi biri değil tek başına ve kendi olarak var olmak isteyen bir kadın. Daha çok okura ulaşmasını istediğim bu eseri mutlaka tavsiye ediyorum. Herkese keyifli okumalar dilerim:)
Voodoo RüyalarıJewell P. Rhodes · Kırmızı Kedi Yayınevi · 200813 okunma