The Calling of Morrigan Crow

Wundersmith

Jessica Townsend

Puan

910 üzerinden
202 kişi
2020 34. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2020 14:21
Kitap Yorumu//Wundersmith;Morrigan Crow'un Gerçek Kimliği-Jessica Townsend . Morrigan üstündeki ölümcül laneti atlatıp gizemli Wunderous Cemiyeti'ne katılmayı başardı. Ama Nevermoor hakkında öğrenmesi gereken daha çok şey var.  Bolca sihir, hayal gücü ve dostluk bulmayı umduğu Wunderous Cemiyeti’nde, önce okul müdiresi onu feci kırıcı ve sıkıcı tarih derslerine mahkûm ediyor, ardından sonsuza dek kardeşlik yemini etmiş ekip arkadaşları birdenbire ona sırtını dönüyor. . Burası onun evi olacaksa, önce Wundersmith’lere eski saygınlığını kazandırmak zorunda. Ezra Squall onu karanlık tarafa çekmeye kararlı. Hamisi Jüpiter ise birer birer ortadan kaybolan cemiyet üyelerini aramakla meşgul. . Kitap ilk 200 sayfada aşırı durgun ilerliyor. Kitabın Harry Potter serisine öykündüğü bilinen bir şey. Fakat bu özelliği bu kitapta daha fazla ortaya çıkmış. 919. Ekip ve peron, kötü öğretmen (karanlık sanatlara karşı öğretmenleri tarzı), itilen hor görülen çocuk, iki samimi kanka, kötü tarafa ait güçlü ve kötü Volemort vari ama daha iyimser hali olan Squall vs. Tek fark Morrigan'ın evinin (otel desek de olur) ızdıraptan uzak eğlenceli bir yer olması. Kitabın 200. sayfasından sonra olaylar hareketleniyor. Son 50 sayfa ise altın vuruş. Gizlerin ortaya çıktığı, maceranın sonlandığı aksiyon bölümü olmuş. . Kitapta aşırı fazlalıkta yazım yanlışı var. Bu yanlışların da yüzde yüze yakını eklerde. "Şuraya gidiyorum." kelimesi "şurayı gidiyorum." şeklinde yazılmış. Bu tarz ek hatalarıyla dolu. Bazen bu ne diyor diyip cümle başına dönmek zorunda kalıyorsunuz. @domingo_yayinevi redaksiyona biraz daha dikkat etse mükemmel olur bence.
2021 12. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2021 02:04
Harikaydı, muhteşemdi, efsaneydi! İlk kitaptan çok daha heyecanlıydı. Karakterler bu kez çok daha başarılı tasarlanmıştı. Özellikle Dearborn/Murgatroyd müdireleri en başarılı karakter olmuş. Yazarın hayal gücüne hayran kaldım! Tek şikayetim, en sevdiğim karakter olan Fenestra’nın bu romanda pek önde olmamasıydı ama olsun. Jüpiter’i bile daha çok sevmeye başladım. Kitaptaki sınavlar bir yana, gizemli talepkar kişi ve Nevermoor’daki hain büyük merak unsurları oluşturuyordu. Hain hiç beklemediğim biri çıkarken; taleplerin arkasındaki gerçek ise oldukça şaşırtıcıydı. 🪐 3. kitabı 2021’e kadar nasıl bekleyeceğim bilmiyorum ama @domingo_yayinevi ‘nin belirttiği gibi eminim ki beklediğimize yine değecek. O zamana kadar 2 kitabı tekrar tekrar okumak isteyeceğim kesin. Ayrıca seri 6 kitaptan oluşacakmış sanırım ve yazar bu ay 3. kitabı çıkarmış. Serinin film uyarlaması da yapılacaktı ama ertelendi sanırım. Onu da sabırsızlıkla bekliyorum!
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
2020 54. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2020 23:11
Ahh bu son neydi böyleee biri bana devam kitabını fırlatabilir mi acabaa? Öncelikle belirtmem gerekir kitap hakkında çok karışık düşünceler içerisindeydim; yani beğeniyordum ama bir beklentimi karşılamama durumu vardı bunu kabul etmeliyim. Ama sonlara doğru Maşallah haldır haldır açıldı. Kitapta Morrigan in Cemiyette ki ilk yılında yaşadıklarına tanık oluyoruz. Aslında bence Nevermoor sıfırıncı kitaptı da sanki bu ilk kitaptı gibi. Yani Nevermoor olaylara hazırlık ve açıklamak için yazılmış bir kitaptı, bunda ise asıl olaylar başlıyor. Zaten kitabın Harry Potter vari bir ünü var biliyorsunuz ki, bu ünü kesinlikle devam ettiriyor. Ama bu sizi yanıltmasın bu insanı rahatsız edici şekilde değil kesinlikle. Aksine ümit verici, günümüz çocuklarının da kendine ait böyle bir serisi olmalı ve böyle dünyalara girebilmeliler bence. Çünkü her ne kadar sevilse de Harry Potter artık büyüklerin kitabı olarak yargılanıyor, onların zamanında çıkmış ve onlara ait hissettiren bir seriye ihtiyaçları var. Umarım bu seri daha fazlasıyla keşfedilir, evet biraz ağır ilerliyor falan ama sabredin ve nasıl açıldığını görün lütfen. Okuyun, okutturun ve asla çocuk kitabı gibi yargılamayın lütfen. Sanırım seri 6 kitap olacakmış, şuan 3. kitap yurtdışında çıkmış bulunmakta. Muhtemelen hikaye gittikçe karanlıklaşacak, sabırsızlıkla bekliyorum Sanırım bu kitabın bize verdiği en güzel mesaj; düşmanlarımızın her zaman bize gösterildiği kadar kötü olmadığı, aslında korkmamız gerekenin bize dostça yaklaşanların olabileceği. Çünkü yeri geliyor o düşman size yardım edebiliyor, ama o dostun attığı kazık çok daha acı verici oluyor. Sevgiler..
2020 3. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2020 10:48
Serinin ikinci kitabı, Morrigan'ın Wunderous Cemiyeti'ndeki heyecan verici macerasını anlatıyor. Ezra Squall'ın peşini bırakmaması, Cemiyet'teki arkadaşlarının onunla konuşmaması ve gizemli ortadan kaybolmalar Morrigan'ın zorlu bir yıl geçireceğinin kanıtı. Kitabı çok sevdim. Hatta o kadar çok sevdim ki bir sonraki kitap için beklemek büyük bir zulüm gibi geliyor ki bilirsiniz, sevdiğim serilerin devam kitaplarını beklerken sürünmek büyük hobimdir fakat şu an Morrigan'ın bir sonraki macerası okumayı o kadar çok istiyorum ki bu duruma ben bile şaştım. İlk kitabı da severek okumuştum ama Wundersmith'i okurken aldığım keyif bambaşkaydı ve bunun en önemli sebebi Cemiyet'in ta kendisi. Hangi kitap, dizi ya da dünya olursa olsun; kurmaca okullara büyük bir zafım var ve Wunderous Cemiyeti'de istisna değil. Her ne kadar -çeşitli sebeplerden dolayı- Cemiyet'in içine çok fazla girememiş olsak da beni bu haliyle bile kendine çekmeyi başardı. Daha önce de yazarın hayal gücüne ve bu hayal gücünü kitaba yansıtış şekline bayıldığımdan bahsetmiştim zaten ama Wunderous Cemiyeti ile ortaya çıkardığı işi daha da beğendim. Oraya geri dönmek için şimdiden sabırsızlanıyorum. İlk kitabı okuduysanız biliyorsunuzdur yazar, Harry Potter dünyasından baya bir esinlenmiş. Bu durumu bu kitapta görmeye devam ediyoruz ama bu durum beni rahatsız etmiyor kitabın bu tanıdık hissi hoşuma gidiyor. Bu esinlenme işinin çok ince bir çizgisi olduğu kanaatindeyim ve yazarda bu çizgide denge ilerlemeyi bir kez daha başarmış. Wundersmith'i ilk kitaptan daha çok sevmemin başka bir sebebi de yazarın karakterler arasında kurduğu arkadaşlık. Bilmiyorum bunu kaçıncıya söylüyorum ama arkadaşlık hikayelerine büyük önem veriyorum ve yazarların da bu hikayelere önem vermesine, onları ince ince işlemesine bayılıyorum
2020 9. kitabı
Morrigan Crow'un maceralarının devamı olan bu kitap serinin ilk kitabından daha heyecanlı ve sürükleyici. Her yaştan okura hitap edebilecek bir kitap; ama özellikle genç okurların çok seveceğine inanıyorum. Fantastik kurguda yeni ve farklı karakterler arıyorsanız tam zamanı. Bu serinin bir an önce filmi çekilse de izlesek diyorum başka da bir şey demiyorum.