Yabancılaşma

1988
Özgün Yayıncılık
Yok

Sadık KılıçYazar · 8 kitap
İlkokul: Güzelordu İlkokulu / Ordu / 1965 Ortaokul: Merkez Ortaokulu / Ordu / 1968 Lise: Ordu Lisesi / Ordu / 1971 Lisans: Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi / Ankara / 1977 Yüksek Lisans: Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Tefsir ve Hadis Bölümü Doktora: Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Tefsir ve Hadis Bölümü, Doçent: Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Anabilim Dalı, (1987) Profesör: Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Anabilim Dalı, “Mitoloji, Kitab-ı Mukaddes ve Kur’an-ı Kerim” (1993) Kitapları; Kuran’da Günah Kavramı Kur’an Sembolizmi Fıtratın Dirilişi Kuran’a Göre Nifak Yabancılaşma Ruhsal Yozlaşma Toplumsal Çürüme Dua Üzerine Düşünceler (Fransızcadan Çeviri) Mitoloji Kitab-ı Mukaddes ve Kur’an-ı Kerim İslamda Sembolik Dil Tabiattaki Metafizik ve Guénon’un Doğu Metafiziği Yemin Olsun Ki Aforozdan Diyaloga (Fransızcadan Çeviri) Fahruddin er-Razi, Et-Tefsiru’l Kebir Tercümesi (Heyet) Tarihsellik ve Akılcılık Bağlamında Kuran’ı Anlama Sorunu Benliğin İnşası Kâşânî’ye Göre Kuran’ın Tasavvufî Tefsiri (Fransızcadan Çeviri) Tasavvufi Makaleler (Seyyid Hüseyin Nasr’dan Çeviri, Fransızcadan) Kur'an: Dildeki Sonsuz Mucize Seferler Arifesindeyim Hep