ince kitapla yıllık okuma hedefini vurayım derken, bir anda “vay be, bu ne şimdi?” moduna geçtim.
Başlık: İnce kitap, kalın propaganda
ederi: 2/10 yıldız
“İl halk Kütüphanesi’nden aldım bu kitabı, çünkü ‘hacimsiz’ yazıyordu arkasında. Dedim ki ‘Yıllık okuma hedefim var, 70 sayfada biter, bonus puan!’
Ee, geldik kitaba… Öyküler o kadar kısa ki, bazıları ‘Merhaba’ deyip bitiyor. Tam gaz okuyorsun, hoop! Sayfa bitti, sen hâlâ ‘ne oldu şimdi?’ diye bakıyorsun. Sanki yazar ‘uzun yazarsam yakalanırım’ diye korkmuş da, her öyküyü 3-4 dakikada bitirecek şekilde kısaltmış.
Ama asıl mesele içerik. Bir bakıyorsun, öyküde çay içiliyor, kuşlar ötüyor, birden bire ‘halkın kurtuluşu’ muhabbeti giriyor devreye. Ve o ‘halk arayışındaki’ kahramanlar… Hani şu, ülkemizde resmi olarak ‘illegal faaliyetlerde bulunan’ grup. Sanki yazar ‘gelin arkadaşlar, bu çocuklar aslında çok masum, çay içip devrim şarkısı söylüyorlar’ diye ikna etmeye çalışıyor. Ben okurken ‘eee, naber lan, bu ne şimdi propaganda mı?’ diye kendi kendime sordum. Öykü değil, broşür gibi olmuş bence
Okuma hedefi için +1, keyif için -3. Net 2 yıldız. Bir dahakine daha kalın kitap alacağım, en azından propaganda da kalın olur belki ”