Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Yahudilikte "bilinmeyen konular" arasında kabul edilen Ölüm, hayatın sonu olmayıp içinde yaşanılan dünyadan "Öbür Dünya"ya açılan koridordur.
Sayfa 64 - Festival
Yahudi inancına göre Tanrı(Yehova), alemi altı günde yaratmış, yedinci gün dinlenmiştir(...) Yahudilerin de bugünde iş yapmamaları gerekir, daha doğrusu yasaklanmıştır. Bunun için Yahudiler, yedinci gün olan cumartesiyi dinlenmeye ve ibadete tahsis etmişlerdir.
Sayfa 112 - Festival
Reklam
Şirk kabul edildiğinden Sinagoglar da resim ve heykel gibi tasvirler bulunmamaktadır(...) Sinagoga mütavazi elbise ile ve başörtülü olarak girilir(...) Bunun için Yahudi erkekleri "Kipa" denilen takke benzeri bir şeyler giyerler. Kadınlar da başlarını örterler.
Sayfa 102 - Festival.
Purim: Şeker Bayramıdır. ...Kudüs'te bir, diğer yerlerde iki gün devam eder. Bu bayram; Yahudilerin İran'da Ester adlı Yahudi kızının sayesinde katliamdan kurtulmalarını hatırlatır.
Sayfa 116 - Festival.
Yahudi Kutsal Kitabı; "Yazılı Kutsal Metinler" ile bunların yorumu mahiyetindeki "Sözlü Kutsal Metinler" şeklinde ikili bir tasnife tabi tutulmaktadır. Bu tasnife göre birinci gruba Yazılı metinler; Tora/Tevrat(5 kitap), Nevim/Nebim( 8 kitap, Peygamberler), Ketuvim/Ketubim(11 kitap, Kitaplar) kitaplarından oluşmaktadır. Bu üç kitap koleksiyonuna TANAH da denilmektedir. Tanah; Tora, Nevim ve Ketuvim kitaplarının baş harflerinin birleşmesinden meydana gelmektedir ve yirmi dört kitaptır. Tanah'ın yorumu mahiyetindeki sözlü kutsal metinler de" TALMUT" olarak anılmaktadır.
Sayfa 81 - Festival.
M.Ö. 63 yılında Roma'nın hakimiyeti ve esaret dönemi başlamıştır. Romalı komutan Titus, M.S 70 yılında Kudüs'ü ve Mabedi(Süleyman Mabedi) yakıp yıkmıştır. Bu yıkımdan geriye yalnızca Mabedin "Batı Duvarı" kalmıştır. Yahudilerin yıllarca önünde ağlamaları ve gözyaşı dökmeleri dolayısıyla Batı Duvarı, "Ağlama Duvarı" olarak da adlandırılmaktadır.
Sayfa 101 - Festival
Reklam
Yahudilikte kutsal kitaplar dışında Tora/Tevrat'ın gizli manalarını açıklayan mistik yorumlarını ihtiva eden ve İspanya Diasporası'nda ortaya çıkan bir diğer anonim kaynak olan "Kabala" ve Kabalistlerin Tora/Tevrat'ı konumundaki Yahudi mistisizmin temel kaynağını teşkil eden "Zohar" vardır. Zohar; Tora/Tevrat'ın Batini tefsirini konu almaktadır(...) Kabalistlere göre esas olan kutsal kitabı Batini yönüyle anlamaktır.
Sayfa 98 - Festival
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.