Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yaratıcı Düşüncenin Gelişimi

Faruk Malhan

Yaratıcı Düşüncenin Gelişimi Gönderileri

Yaratıcı Düşüncenin Gelişimi kitaplarını, Yaratıcı Düşüncenin Gelişimi sözleri ve alıntılarını, Yaratıcı Düşüncenin Gelişimi yazarlarını, Yaratıcı Düşüncenin Gelişimi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Bana bir kişi geldi mi, önce 1 yazarım, sonra her eğitim düzeyi için, varsa yabancı dili, varsa lisansı için yanına sıfırlar eklerim. 10, 100, 1000, 10.000 olur çoğalırlar, eğer bunlardan eksik olan veya olanlar varsa bir sıfır veya sıfırlar alırım. Ama etik ilkeleri yoksa baştaki 1’i alırım , sıfır artı sıfır, elde var sıfır" Vehbi Koç
İnsan,insan olmanın bilincine; değiştiği ve değiştirebildiği ölçüde vardır.
Reklam
Duygusal zeka, bilişsel zeka kadar önemlidir, duyguların birey için etkin olması anlamındadır. Beynimizin duygusal, sezgisel yetkinlikleridir, deneyimsel, kültürel birikimlerdir, insan ilişkileri ile zenginleşir, insana dayalı süreçtir.
Bizlere düşen, yetiştirmeye çalıştığımız güzide nesli zamanımızın ekonomi politik kurgularının dayattığı anlam yoksunu gelişmelerden korumaktır. Onların kendilerinden daha önemli nedenlerle var olduklarını, yalnız olmadıklarını, ortak insan ve çevre değerlerinin varlığını, paylaşımların güzelliğini anlatmaktır.
Yeni nesiller geleceğe dairdir, yaratıcı düşünce de geleceğe dairdir, umuda dairdir; umut cüreti, cesareti arttıran, yaşamın anlamını yapılandıran, yaşam kalitesini arttıran, onurlu yaşam duygusunu besleyendir.
"Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Gene dene, gene yenil. Daha iyi yenil ".
Reklam
Günümüzde, yetişkin bireyin aidiyet, güven, huzur, rahatlık, özgürlük, özgünlük duygularına olan gereksinimi tarihin her döneminden daha fazladır.
Yaratıcı düşünce hep yeni mevsimler önerir, öyle ki duygularınızı uçurur, zıtlıklar, ahenkler, arzular, gani gani mutluluklar mevsimin rüzgarları olur.
Yaratıcı düşünceye ilgi duyanlar maceraya açık, yaşam sever, duyarlı, sade ısrarcı, kahraman kişilerdir.
Bireyin çıkarlarına ters düşse bile düşüncelerini savunması, ileri sürmesi, davranması evrensel ahlaka sahipliğin sonucudur. Sokrates, Galileo, Mustafa Kemal Atatürk, Mandela, M. Luther King, Lavasier, Gandhi, Pastör bu grupta temsil olarak görülebilir.
21 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.