Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gaflet, Dalalet, Hıyanet

Yarının Adamı

Con Sinov

Yarının Adamı Gönderileri

Yarının Adamı kitaplarını, Yarının Adamı sözleri ve alıntılarını, Yarının Adamı yazarlarını, Yarının Adamı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Biz bunun için mi dövüştük, bu manzara için mi kan döktük?
Paris Barış Konferansı
İngiltere Fransa İtalya Japonya ve ABD nin kontrolündeki konferans 18 Ocak 1919’da açılmış 30 Ocak günü Ermenistan Suriye Irak Kürdistan Filistin ve Arabistan’ın Osmanlı İmparatorluğu’na tamamen ayrılmasına karar vermişti..
Reklam
280 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Tarih okumayı sevmiyorum. Gerçekten hiç sevmiyorum. Asabım bozuluyor. Dengem şaşıyor. Bir yandan da okumak mecburiyetini hissediyorum... Kitap boyunca kavga ettim. Durmadan birilerine sataştım. Zorlandığım çok şey var hayatta ama vatan millet her derdimin tabii ki üzerindedir. Ben bütün ruhu canımla vatan sevgisinin imandan olduğuna iman ediyorum.
Yarının Adamı
Yarının AdamıCon Sinov · Masa Kitap · 2023342 okunma
Yapacağı tercihin vicdanında açacağı yarayı bir ömür boyu nasıl taşıyacaktı?
Sayfa 265Kitabı okudu
Komutanın "Geldikleri gibi giderler" sözü kulağında yankılanıyordu. Şimdi aradan geçen altı ayın ardından büyük bir umutla destansı Bir direnişin kapıları aralanmıştı...
Sayfa 262Kitabı okudu
Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi
"Fetva veriyorum! İşgale uğrayan memleket halkının silaha sarılması ve savaşması farz-ı ayndır!"
Sayfa 260Kitabı okudu
Reklam
Muzaffer, kısa süre sonra dönüp subayların geliş nedenini bir cümleyle anlattı: "Efendim, silah, cephane arıyorlarmış." Bu cevap, Mustafa Kemal'in yüreğine su serpti. Aradıkları silahsa istedikleri kadar arayabilirlerdi ama bulamazlardı. Zira silahı kafasının içinde görüyordu. "Bu sersem adamlar işte böyledir," dedi ve ekledi: "Yalnız demire, çeliğe ve silah gücüne dayanırlar. Maddeden başka şey bilmezler. Bağımsızlık ve özgürlük uğrunda savaşa kararlı bir ulusun kudret ve gücünü anlamaktan acizdirler. Biz silah ve cephane değil, ülkü ve inanç doku kafa götürüyoruz!"
Sayfa 258Kitabı okudu
Makbule, üst kattaki annesinin yanına gittiğinde onu pencerenin kenarında, uzaklaşan arabayı hüzünle izlerken buldu. Kendisini tutamayıp ağlamaya başladı. Gözyaşları yanağından süzülürken annesinin sesini işitti: "Memleketi için giden insan, ölse bile ardından ağlanmaz!"
Sayfa 257Kitabı okudu
Sabah erkenden uyanıp son hazırlıklarıyla meşgul olan Mustafa Kemal, ilk iş olarak Akaretler'e gidip Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nü ziyaret etti. Bu kulübe olan ilgisi eskiye dayanıyordu. Akaretler'de kaldığı yıllarda evinin bitişiğindeki avluda spor yapan oyuncuları birçok defa izlemiş ve onlarla uzun sohbetler etmişti. Sporcular da Çanakkale Kahramanı'na büyük saygı ve hürmet besliyorlardı. Yarının adamı, ziyareti esnasında karşılıklı güven ve saygı hissine dayanarak annesini ve kız kardeşini bu kulübe emanet etmişti. Ziyaret, sporcuların emaneti canları pahasına koruyacağına dair sözleri ve Samsun görevinde başarı temelleriyle sona erdi.
Sayfa 256Kitabı okudu
"Makbuş, annemin karyolasının karşısına yer sofrası hazırla. Bu gece sizinle biraz dertleşmek istiyorum. Yarın gideceğim. Hayat bu. Belki ölürüm, gelemem. Size anlatacaklarım var."
Sayfa 252Kitabı okudu
603 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.