Cilt 1

1990
Dem Yayınları

2024 12. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2024 23:44
Kitabı okuyacaklara tavsiyem :Öncelikle dönemin siyasi şahsiyetlerini öğrenmeleri daha sonra okumalarıdır. Ben süreçte öğrendim ama bu biraz insanı zorluyor. İçeriğe gelince ülkemizin bu hazin olaya tanıklık etmesini birinci ağızdan dinlemesi etkileyici. Bu kadar şahsa karşı insanların zamanla kin yumağı haline getirilmesi üzücü bir gerçek. Tüyler ürpertici işkenceye maruz kalmış olmalarını ise hiçbir gerekçe açıklayamaz. Biraz ağır ilerleyen bir kitap ama pes edilmemesini öneriyorum. İyi okumalar.
Yassıada FaciasıMithat Perin · Dem Yayınları · 19903 okunma
2023 32. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2023 14:38
Yassıada Faciası yakın tarihimize ışık tutmak açısından okunması gereken bir eser. Yazılanlar kadar yazılmayan gerçeklerin de olduğuna inanıyorum. Her ne kadar konuşmaktan çekinsek de urkerek konuşsak da bu tarihlerde yaşananlar bizim tarihimizin gerçekleri ve geçmişle mutlaka yuzlesmemiz gerekiyor.
Yassıada FaciasıMithat Perin · Dem Yayınları · 19903 okunma

Mithat PerinYazar · 2 kitap
1938 yılında Galatasaray Lisesi’ni bitirdi. yüksek öğrenimini Türkiye ve Belçika'nın Liège Üniversitesi'nde yaptı. İstanbul'da Son Posta, Vatan, Tasvir-i Efkâr ve Son Saat gazetelerinde, İzmir'de Demokrat İzmir Gazetesinde çalıştı. Daha sonra Yeni İstanbul Gazetesinin genel yayın müdürlüğü yaptı. İstanbul Ekspres Gazetesi'ni kurdu. Bu gazete, 6 Eylül 1955 günü manşetinde "Atatürk’ün Selanik'teki evi bombalandı" haberini yayınlamış ve bu haber üzerine yaşanan infial meşhur 6-7 Eylül Olayları patlamasına neden olmuştur. Demokrat Parti’den İstanbul Belediye Meclis Üyeliği yaptı. 1957 yılında İstanbul milletvekili seçildi. Dokuz Subay Olayı'nda Kurmay Binbaşı Samet Kuşçu tarafından yapılan ihbarın hükümete bildirilmesinde İstanbul eski merkez komutanı emekli Tümgeneral Kazım Demirkan ile beraber aracılık yapmıştır. 27 Mayıs Darbesi’nden sonra diğer milletvekilleri ile Yassıada Yargılamaları'nda sanık oldu. Hüküm giyerek, 33 ay Kayseri cezaevinde yattı. 1962 yılında tekrar gazeteciliğe döndü. Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul ve İzmir Gazeteciler cemiyeti Başkanlıkları görevlerinde bulundu. Kızı Azade Perin 1973 yılında zehirlenerek ölmüştür. Kimin yaptığı bulunamamıştır. Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilmiştir. Ayrıca Hülya Koçyiğit'in amcasıdır.