Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yazmanın Büyülü Dünyası

Mustafa Özçelik

Yazmanın Büyülü Dünyası Gönderileri

Yazmanın Büyülü Dünyası kitaplarını, Yazmanın Büyülü Dünyası sözleri ve alıntılarını, Yazmanın Büyülü Dünyası yazarlarını, Yazmanın Büyülü Dünyası yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
150 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Yazma yolunda olanlara bir kitap tavsiyesi daha. Kitap önce Yunus Emre ile başlıyor. Onun bizim için öneminden, yazma aşamasında olan herkesin neden Yunus'a uğraması gerektiğinden bahsediyor. Sonrasında ise tek bir çizgiyi benimsemiş, yolu öyle ya da böyle Yunus'a uğramış yazarlardan, şairlerden mütefekkirlerden söz açılıyor. Yazarın onları anlatması kuru kuruya bir anlatım olmuyor. (genel anlamda) yazarların etkilendikleri kişilere, eserlerine, görüşlerine, farklı konulara bakış açılarına değiniliyor. Kitap, okunduktan sonra ara ara açılıp istifade edilebilecek nitelikte
Yazmanın Büyülü Dünyası
Yazmanın Büyülü DünyasıMustafa Özçelik · Nar Yayınları · 20184 okunma
Yunus'un sevgi anlayışında aşk, imanı; aşk eri ise mümini ifade eder.
Reklam
Fakat geleneksel çevreyi aşmayı da bildi ve hayatın dışında kalmadı. İslâmî şuur parıltılarıyla aydınlanmış kafasını devrin müspet bilgileriyle de doldurdu. İlgileri hem Doğu'ya hem de Batı'ya açıktı. Ama temeli, özü oluşturan İslâm'dı.
Hoca'nın zekiliğini kurnazlıkla karıştırmamak gerekir. Çünkü kurnazlık, örneğin zor bir durumdan kurtulmanın meşru olmayan yolunu bulabilme becerisi iken zekilik, meşru ama kimsenin düşünemediği bir yolla bu zorluğu aşmak marifetidir. Hoca, her insana olduğu gibi kendisine de İlahi bir nimet olan aklı doğru kullanan ve başkalarına da bu yolu gösteren birisidir.
Hoca, bulunduğu mevkie rağmen halktan birisi gibi yaşar. Bir taraftan imamlık, müderrislik, kadılık gibi asli görevlerini yaparken halktan kopmaz. Onlar gibi dağa gider, odun keser. Pazarda alışveriş yapar. Ticaretle uğraşır. Çalışkandır. Kendi damını kendi onarır. Kendi tarlasını kendi sürer.
Kendimizi, insanımızı, insanlığımızı kaybediyoruz. Patron zalim, işçi hilekár, sultan adaletsiz, âlim cahil... Eşyanın dilini unutmuş, solan çiçeğin, kuruyan ırmakların feryadını duyamıyor hâle gelmişiz.
Reklam
Çağın kirli ve çirkin sesleri bizi bunaltmışsa, bunu fark etmişsek Yunus'la tanışıklığımızı artıralım. Yunus, yeniden girsin hayatımıza. Her evin kütüphanesini bir Yunus Divanı süslesin.