Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bugünün Dünyasını Anlamak İçin " Yeni Bir Paradigma "

Yeni Bir Paradigma

Alain Touraine

Yeni Bir Paradigma Gönderileri

Yeni Bir Paradigma kitaplarını, Yeni Bir Paradigma sözleri ve alıntılarını, Yeni Bir Paradigma yazarlarını, Yeni Bir Paradigma yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
yaşadık, yaşıyor ve görüyoruz
Uzun bir dönem boyunca toplumsal gerçekliği siyasal bakımdan betimleyip çözümledik: düzensizlik ve düzen, barış ve savaş, erk ve devlet, kral ve ulus, Cumhuriyet, halk ve devrim.
barışın dahi savaş..
Hangi Avrupalı Avrupa’nın Bosna’daki katliamları durdurmaktaki ve savaşanlara barışı dayatmakta-ki yetersizliğinden büyük bir utanç duymadan söz edebilir ki? Hangi Avrupalı Saraybosna, Vukovar ve Srebrenica adlarını duyduğunda Avrupa’dan hoşnut olabilir ki..
Reklam
Ülkem..
Ülkeme bağlılığımı hiçbir zaman kaybetmeden dünyanın başka bölge-lerine açılmayı denedim.
işgalcisin Amerika,yalancısın Amerika..
İslam’a –ya da daha çok onun adına savaşanlara– karşı savaşmak söz konusuydu. Özellikle İkinci İntifada’nın ve Irak Savaşı’nın başından bu yana durmadan güçlenen Amerikancılık karşıtlığı, büyük çoğunlukla, bütünüyle Amerikan gücünün egemenliği altındaki bir dünyada hiçbir değişiklik olmadığı kanısını yayar. Tersine, ortada derin ve hızlı değişimler vardır..
"barış" adı altında dünyayı ateşe verdi..
Amerika Birleşik Devletleri bu dönemde dünyayı kurtarma görevini tek başına üstlenmiş görmüyordu..
Reklam
küreselleşme; para , güç , işgal, sömürge, zulüm..
Her şeyden önce, küreselleşmeyle tanımlanan döneme sanai sermayeden çok, mali sermaye egemen olmuştur, bu da teknoloji balonunun patlamasına yol açmıştı..
ah insan olmak, ah insan..
Küreselleşme, modernliğin bir evresini, yeni bir sanayi devrimini tanımlamaz. Tarihsel değişimin yönetim şekilleri düzeyinde ortaya çıkar. Aşırı kapitalist bir modernleş-me şekline denk düşer ki, bu kategori feodal toplum ya da sa-nayi toplumu gibi bir toplum türüyle karıştırılamaz
insan mi insanlık mi varmiydi ki değeri..
Avrupa şirketleri büyük ilerlemeler gerçekleştirdi ve ulusla-rarasılaştı; ama Avrupalıların bilgi yaratma, dağıtma ve uygula-ma konularındaki çabası yetersizdir, üstelik her yerde, herkese toplumsal yaşamın hazırlıklı, korunan, bilgili ve iyi yönlenmiş bir aktörü olma fırsatı vermekte çeşitli derecelerde başarısızlığa uğranıyor. Çözüm ne bugünkü refah devletinin sürdürülmesin-de ne de sınırsız bir liberalizmin kabulünde. Yalnızca toplum hakkındaki fikirlerimizin yenilenmesi ve dönüşümü bize, he-deflerini ve özellikle de kamusal müdahale şekillerini değişti-rerek refah devletinin ötesine geçmemizi sağlayacak toplumsal politikaları tam olarak oluşturma olanağı verecektir.
Reklam
değişim ve dönüşüm, güç denge(SİZ)ligi.
Yaratıcılığa ve rekabet gücünü arttırma-ya yönelik koşu ile her ülkenin olası en çok sayıda yurttaşına kendi yaşamını kurma ve çevresi üzerinde etkili olma olanağı sağlamaya yönelik çaba arasındaki güçlü gerilim sürekli ortada olmalıdı..
kapitalizm karşısında insanın(insanlığın)harcanmasi
Bu arada, eşitsizliğe karşı verilen savaşım sürdürülürken toplumsal korumanın güç-lendirilmesi gerektiğinden, gerçeği göz önünde bulundurmadan, ancak sonuna varılmış ilerleme projelerini ölçmek isteyen bir halktan, bütçede kabul edilebilir bir kaydırmanın boyutlarını belirlemesini istemek güçtür
it iti ısırmaz..
Yeni olan, rekabetin artık, Büyük Britanya, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ya da Fransa rekabet içindeyken ve aynı zamanda aralarında pazarlarını birbirlerine açmaya yöne-lik ekonomik ve siyasal anlaşmalar imzalarken olduğu gibi bir-biriyle kıyaslanabilir ülkeleri karşı karşıya getirmiyor olmasıdır;
dünyanın imtihanı küreselleşme..
Küreselleşmeye karşıt hareketler zamanlarının önemli bir kısmını Amerika Birleşik Devletleri’nin ve en zengin ülkelerin politikalarını eleştirmeye ayırır, bu arada da farklı ülkelerde meydana gelen çok sayıda tabandan harekete de bir biçim ver-meye çalışır; ama bugüne kadar dünya çapında oluşabilecek ça-tışmalara yönelik genel bir çözümleme önerememişti
30 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.