Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yeni Ufuk Dergisi - Sayı 74

Yeni Ufuk Dergisi

Yeni Ufuk Dergisi - Sayı 74 Gönderileri

Yeni Ufuk Dergisi - Sayı 74 kitaplarını, Yeni Ufuk Dergisi - Sayı 74 sözleri ve alıntılarını, Yeni Ufuk Dergisi - Sayı 74 yazarlarını, Yeni Ufuk Dergisi - Sayı 74 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bence İslâm düşüncesinin gelişmesi her şeyden önce İslâm dünyasına kaybolan benliğini kazandırmak ve dünyayı başkalarının gözlüğüyle görmekten kurtarmak suretiyle bundan sonraki gelişmeler için de sağlam bir zemin hazırlamış olacaktır.
Sayfa 28 - Erol GÜNGÖRKitabı okudu
İslam ülkelerinde kuvvetli bir düşünce hareketinin başlaması ve gelişmesi zaten onların dış-yabancı baskılarından kurtulması mânasına gelir.
Sayfa 28 - Erol GÜNGÖRKitabı okudu
Reklam
Müslümanlar geçmiş yüzyılların otoritelerine bir çeşit kutsiyet izafe etmekte ve İslâm düşüncesi denince hemen onlara müracaat etmektedirler. Bizim bugüne ayak uydurmamız için eskileri inkâr etmemiz gerekmez ama onların bıraktığı yerde durmak veya oradan başlamak zorunda değiliz.
Sayfa 28 - Erol GÜNGÖRKitabı okudu
İman öyle bir konudur ki ana hatlarıyla herkesi birbirine bağlamakla birlikte tartışmaya sokulduğu zaman ufak ayrıntılar bile insanların birbirlerini en ağır şekilde suçlamalarına yol açabilir. Bu yüzden iman konusu olan şeyleri ya ret ya kabul edersiniz, yani tartışamazsınız. Fikir böyle değildir, onun gelişmesi hep veya hiç esasına dayanmaz.
Sayfa 28 - Erol GÜNGÖRKitabı okudu
Hayvanların en cesuru ve ıstıraplara en dayanıklısı insan, ıstırap olduğu için kaçmaz.
Erol Güngör
İşte bu Erol Güngör, bir gün Selçuk Üniversitesine rektör oldu ve olmazları oldurdu. Câmi ile üniversiteyi, Konyalı ile üniversiteliyi bir araya getirdi. Bu ne demek? Aydın - halk ikiliğini kaldırıp milletin birliğini sağlamak demek. Milletin meselelerini birlikte çözerek huzura ve aydınlığa kavuşmak demek.
Reklam
Erol Güngör
Bu nasıl bir ilimdir ki henüz asistanken, doçent olan bir hocasına hakkında hocam Erol Güngör diye yazı yazdırabiliyor.
Erol Güngör
onu dinleyen kendisini târihçi zannederdi. Kendisi sosyal psikologdu. Ama sosyolojide Ziya Gökalp'tan sonra Türkiye'nin yetiştirdiği ikinci büyük sosyolog diyebiliriz.
Yazımı Türkçe sevdalısı Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu'nun çarpıcı o cümlesiyle bitirmekistiyorum: "Türkçe giderse, Türkiye gider!"
Sayfa 2 - Emrah VAROLKitabı okudu
Her gün televizyonda Türkçe kıtlığından ölüp gidecek insanlar, bize âdeta kültür emperyalizmini dayatıyorlar. Türkçe isimli kafe açmanın, Türkçe yazılı tişört giymenin garipsendiği bir ülkede, ne kadar başarılı olduklarına şâhit oluyoruz!
Sayfa 2 - Emrah VAROLKitabı okudu
24 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.