Eylül 2020
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık
Türler:

2021 106. kitabı
Herkese merhabalar... Bugün sizlere tam bir film deneyimi yaşatacak ve ilginç bir kurguya eşlik edeceğiniz "Yeniden" yorumu ile geldim... "Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayeleri" okurları bu kitabı da okurken aynı tadı yakayabilme olasılığı çok yüksek... Baş karakterimiz kaza sonucunda hayatını kaybedince, 10 yıl sonra bebek olarak dünyaya gelir... Evet ilgi çekici bir kurgu değil mi?... Bundan sonrasında da karakterimizin büyümesi ve eski hayatını bulma çabasını okuyor buluyoruz... Her satırı okurken sanki bende aynı çabaya girişmişim gibi hissediyorum... Lakin bu kısır döngü olmuş bir konuyu da içeriyor... Belki de bunun ortasından değil de tam döngünün biteceği yerden hikayeyi okumak daha da heyecan verirdi... Sonunu beğenme yahut beğenmeme konusunda hala tereddüt içerisindeyim... Onun dışında anlatımı en yalın olan kitaplardan biriydi... Kendinden emin ve sadece okurlara değil tüm topluluğa hitap edecek rahat bir üsluba sahipti... Özellikle böylesi insan oluşumu ve tenasuh olaylarla dolu olan kitap arayışında mükemmel bir kaynak olduğunu söyleyebilirim... Okuyun efendim...
2021 1. kitabı
Okuyucuda bir merak ve zevk uyandıran "Yeniden" adlı kitabı büyük bi zevkle okudum hiç sıkılmadan. Ve kitabı en başından sonuna kadar dikkatle okudum. Çok güzel bir kitap. Diğer serilerini de heycanla bekliyorum
YenidenAhmet Evlice · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202010 okunma
Çok farklı bir konusu vardı kitabın. Sayfalar genelde sohbetlerle geçtiği için çabucak bitti. Ben sonunu farklı hayal ediyordum ama şaşırdım yine. Kitapta bir karakterimiz var konu sadece onun üzerine dönüyor. Serdar bir kaza sonucu ölüyor ve yeniden doğuyor, bir bebek olarak. Herkes ona Mert diye hitap ediyor. Aslında kim olduğunun farkında ama Serdar olduğu zamanları da unutmamış. Küçükken bende acaba ölüp yeniden mi doğacağız, öyle olucaksa acaba geçmişi hatırlayacak mıyız diye çok sorardım kendime. Mert, Serdar olduğu zamanki karısını arar İstanbul'da. Onu bulur ve o yaşlanmış hastalanmıştır. Kızı ile arkadaş olarak sürekli onu görmeye gider onunla eskilerden konuşur. Fakat olaylar sadece bundan ibaret değildir. Kitapta bir gizem vardır. Casuslar, takipler birbirini kovalıyor ve bilmediğiniz bir gizemle karşı karşıya geliyorsunuz. Kitabın sonu başladığı gibi bitiyor güzel bir bitiş olmuştu. Yazarın dili sıkıcı değildi zaten dediğim gibi geneli sohbet tarzı konuşmalardan oluşuyor. Konusunu saçma bulanlar da olabilir ilgisini cekenlerde. Çünkü gerçekte olmayacak bir kurgu diyebilirim. Keyifli okumalar.
2020 60. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2020 00:00
İlginç bir kitap okudum. Sizlere yorumunu paylaşmak istiyorum. Film tadına bir kitaptı son sayfasına kadar heyecanlıydı. Serdar 1990 yılında bir kaza sonucu ölür ve bebek olarak dünyaya gelir ama önceki hayatından her şeyi hatırlar. Bebek olarak dünyaya geldiğinde ise tarihler 2000'i gösteriyor ve ailesi adını Mert koyar. Yıllarca bu durumu anlatır ancak kimse ona inanmaz. Üniversiteye başladığında eski hayatını araştırır ve eski karısını bulmaya çalışır. Aynı zamanda kendisi gibi çocuk olarak dünyaya gelen bir var mı diye tüm gazeteleri araştırır. Araştırma için kütüphanedeyken bir gün bir kadın(Canan) yanına yaklaşır ve ona arkadaşlık teklif eder. Mert bunu kabul etmez ancak daha sonra Canan peşini bırakmaz. Araştırmalarının sonucunda eski karısı Meltem'i bulur ve daha önce 1940 larda yaşayan bir adamın dünyaya çocuk olarak geldiğini öğrenir. Meltem yaşlanmış ve Buket adında bir kızı var. Olaylar Canan, Mert ve Buket arasında geçiyor. Bundan sonrası da spoiler olur. Kitabın ilk elli sayfasını anlattım. Diğer sayfalarda neler var neler? Canan aslında kim? 1940 yıllarında yeniden doğan adam hala yaşıyor mu ? Buket'e neler olacak? Mert gizemi bulduğunda neler öğrenecek? Ahmet Evlice