17 Haziran 2025
İnkılap Genç Yayınları
9786255620071

“Yeniden: Umutla ve Hüzünle”
2025 14. kitabı
“Yeniden” adı gibi, her öyküsünde insana bir dönüş, bir başlangıç duygusu yaşatıyor. Karakterlerin iç sesleri, gündelik hayatın küçük ama derin kırılmaları ve kırılgan yanlarımız kitapta çok incelikle işlenmiş. Yazar, sıradan anların içine saklanmış büyük duyguları öyle bir yakalıyor ki, okurken kendi hayatınıza da yeniden bakıyorsunuz. Bazı öykülerde hüzün ağır basarken bazıları umutla örülmüş; ama hepsinde ortak olan şey, dilin berraklığı ve duygu yoğunluğu. Bir öyküyü bitirdiğinizde zihninizde kalan tek cümle ya da tek bir bakış, sizi gün boyu takip ediyor. Ödül almasına şaşmamak gerek; çünkü hem anlatım gücü hem de insanın kalbine dokunan tarafıyla öykü okurları için özel bir kitap. Eğer kısa metinlerle derin bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız, “Yeniden” mutlaka okunmalı.
2025 24. kitabı
Burcu Hocam'ın kalemine sağlık, çok güzel bir eser olmuş. Kitabın çok geniş bir duygu yelpazesi var. Bir sayfada olmasa, bir başka sayfada mutlaka sizi yakalıyor, kendinizden bir parça buluyorsunuz. Öykü seven herkese öneriyorum. Dili hem sade hem akıcı. Gayet özenli yazılmış, tecrübeli bir kalem olduğu dile hakimiyetten belli oluyor. Ben okurken çok keyif aldım. Böyle yoğun duyguları kısacık öykülere sığdırmak çok değerli...
Yeniden- Sahici yaşam öyküleri
2025 1. kitabı
“Yeniden”, okurun kalbine sessizce dokunan; dönüşümün, içsel onarımın ve hayata başka bir yerden bakabilmenin hikâyesi. Burcu Köprülüoğlu’nun yalın ama derinlikli dili, insanın kendiyle yüzleşmesinin ne kadar zarif ve aynı zamanda ne kadar çetin bir yolculuk olduğunu hatırlatıyor. Sayfalar ilerledikçe umut ve kırılganlık birbirine karışıyor; okur, kendi ‘yeniden’lerini düşünmeden edemiyor. Bu kitap, bitirdikten sonra bile insanın içinde uzun süre yankılanan bir tazelenme hissi bırakıyor.”
Eşsiz bir anlatım
Puan vermedi
Kitabın arka kapağında da sözü edildiği gibi bu hikayelerde yeniden doğmanın, köklerle buluşmanın ve ilhamın peşinden gitmenin gücünü hissediyorsunuz. Yazar, birbirinden derin ve akıcı öyküleriyle her sayfada ayrı bir dünyaya uğurluyor bizi. Mahir bir kalemin ucundan süzülen bu harika öyküler, umarım ki hepimize YENİDEN soluk verir . “Figüran” öyküsü benim en sevdiğin oldu. Kitabı tüm kitapseverlere öneririm.