Yılların İçinden

1977
Nöbetçi Yayınevi

Puan vermedi·280 syf.·
2020 32. kitabı
Hatıratları, otobiyografileri severim fakat ne yalan söyleyeyim bu biyografi beni ziyadesi ile sıktı ve normalden çok daha uzun bir sürede bitirdim. Abidin Bey milliyetçiydi sonradan komünist oldu, ben de irredantist ve soğukkanlı milliyetçi olduğum için ayrıca Atsız mecmua yazarlığından bireysel Komünist faaliyetlere uzanan bir yaşam öyküsünü merak ettim. Halbuki istediğimi tam manasıyla bulamadım. Hatırat çok soğuk, bir yerden sonra ansiklopedik bilgi okuyor gibi oluyorsunuz ayrıca iddialarına dayanak teşkil edecek bir şey de sunmuyor. Mesela Dr. Rıza Nur Bey ile yakın olduğunu hatta çok yakın olduğunu ismini vermediğini ama tanıyanların hemen Reha Oğuz Türkkan olduğunu anladığını ırkçı gençlerle bağını kestiğini iddia ediyor. Belki de doğrudur ama insan çok yakın olduğu eski bir sağlık bakanı ile bir fotoğraf dahi çektirmez mi, sonra Atsızın Dr. Rıza Nurun manevi evladı yaptığından niye bahsetmez anlamadım. Atsız Beyin ilk eşi ile akrabalığı muhtemelen Abidin Nesimiyi yanlı bir biyografi sunmaya itmiş.
Yılların İçindenAbidin Nesimi Fatinoğlu · Nöbetçi Yayınevi · 20083 okunma

Abidin Nesimi FatinoğluYazar · 3 kitap
 Abidin Nesimi Fatinoğlu yazar, düşünür. Abidin Nesimi Fatinoğlu 1911 yılında Bingöl’ün Kiğı ilçesinde doğdu. Yılların İçinden adlı hatıra kitabında, doğum yeri ve tarihini şöyle anlatır; “Babamın Kiğı kaymakamlığı döneminde Kiğı´da dünyaya gelmişim. Buna göre, doğum yılımın 1911, doğum yerimin de Kiğı olması gerekir. Oysa nüfus kaydına göre doğum yılı 1909, doğum yerim İstanbul´dur” yazmıştır. İİlkokulu Mercan Sultanisi´nde, orta ve liseyi İstanbul Erkek Lisesi´nde okudu, yüksek öğrenimini İTÜ´nün (o zamanki adıyla Yüksek Mühendis Mektebi) Su Şubesinde yaptı. 1937-1949 yıllarında serbest çalıştı. 1949´da Bayındırlık Bakanlığı hizmetinde çalıştı. Evli ve 3 çocuk babasıdır. Abidin Nesimi Fatinoğlunun Kitap halindeki ilk yayını, 1933 yılında Süfyan Özelli´nin Said İsmet takma adıyla yayınladığı 9 Eylül kitabındadır. ilk dergi yazısı da Atsız Mecmua´nın son sayısında çıkmıştır. Sayısız dergilerde sanata, ekonomiye ve sosyolojiye dair çeşitli yazıları yayınlanmıştır. 17 Ekim 1991´de İstanbul´da vefat etti.