Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yoga 1. Kitap - Surya'dan Patanjali'ye

Bora Ercan

Yoga 1. Kitap - Surya'dan Patanjali'ye Sözleri ve Alıntıları

Yoga 1. Kitap - Surya'dan Patanjali'ye sözleri ve alıntılarını, Yoga 1. Kitap - Surya'dan Patanjali'ye kitap alıntılarını, Yoga 1. Kitap - Surya'dan Patanjali'ye en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Soğuk ve sıcak, mutluluk ve mutsuzluk ya da övgü ve yargı karşısında hoşlanma ve nefretten özgür olan zihnine hakim olmuş yogi, yoga zihninde derinleşip yoğunlaşmış halde kalır. Zihin dış etkilere daima açıktır. Yoga kendi içsel yolculuğumuzda bu dış etkilerden en az etkilenerek ilerlememizi sağlar.
Sayfa 129Kitabı okudu
Gandhi
"Ne zaman şüpheler beni ele geçirse, hayal kırıklığına düşsem, ufukta hiçbir ışığı göremesem, Bhagavad Gita'ya döner, beni rahatlatacak bir cümle arar ve hemen gülümsemeye başlarım, hüzün dağılır."
Sayfa 125Kitabı okudu
Reklam
Yoga insanlığın ortak dilidir. Bir yoga sınıfında, aşramında kimsenin ekonomik durumu, milliyeti, cinsiyeti, dini, yaşı sorulmaz. Sorulsa sorulsa nasıl olduğu, bir sağlık sorununun olup olmadığı sorulur.
Hareket ve duruşun dönüştürücü etkisi vardır. Nasıl sözle zihin dönüşüme uğruyorsa, hareketle ve duruşla da beden dönüşüme uğrar.
Sayfa 160Kitabı okudu
Bilge kişiler, ne yaşayanlar için ağlayıp sızlarlar ne de ölüler için.
Sayfa 127Kitabı okudu
Reklam
Karşılaştırmalar tehlikelidir. Çıkarmak istediğiniz sonuç, nerede durduğunuza göre değişir. Kesin ifadeler, içinde büyük oranda yanlışlık içerir.
Paloma YayıneviKitabı okudu
Hans Joachim Storig
"Sonsuz olanla olmayanı fark etmek; Bu ve öbür dünyada kazanç ve ödül beklememek, Altı gerekli araç: İç huzur, kendine hakim olmak, zevk peşinde koşmamak, sıkıntılara katlanmak, iç yoğunlaşma, inanç; Dünyaya bağımlılıktan kurtulmak." Bunları gerçekleştirmek için gereken en önemli araç ise yogadır.
Sayfa 103Kitabı okudu
Evren titreşimle vardır. Nasıl boşluk bizim ona verdiğimiz şekille gerçek(liğimiz) haline gelirse sessizlik de ona verdiğimiz tınısal enerji ile bir başka gerçeklik olur.
Ruhsal kurtuluş ve özgürleşme kişinin kendi deneyimiyle var olur. Yöntemler değişebilir. Değişmelidir de. Nasıl doğada her şey kendine özgüyse, her birey diğerinden farklıysa, felsefeler, yöntemler, yollar da birbirlerinden farklıdır. Aynılaşma, tek tipleşme tıkanıklık ve çürümeye neden olur. Yogayı güzel kılan da bu çeşitliliğe, çeşitlilik içindeki birliğe olanak tanımasıdır.
56 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.