Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yoga 1. Kitap - Surya'dan Patanjali'ye

Bora Ercan

Yoga 1. Kitap - Surya'dan Patanjali'ye Sözleri ve Alıntıları

Yoga 1. Kitap - Surya'dan Patanjali'ye sözleri ve alıntılarını, Yoga 1. Kitap - Surya'dan Patanjali'ye kitap alıntılarını, Yoga 1. Kitap - Surya'dan Patanjali'ye en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Fiziksel duruşumuz iç dünyamızla bağlantılıdır.
Sayfa 158Kitabı okudu
Olayları, olguları, durumları kendisindeki verilerle değerlendirir insanoğlu. Kısacası ezbere yaşar. Kendine, ailesi ve devleti tarafından verilenlerin dışına çıkma cesareti gösteremez pek. Kurulu yaşamsal ve düşünsel düzenin dışına çıkmak, bir başka farkındalık ve çaba gerektirir.
Sayfa 176Kitabı okudu
Reklam
Atamız diyebileceğimiz Homo Sapiens (Akıllı İnsan) son 50.000 yıldır var. Yerküredeki yaşamın başladığı günden günümüze kadar geçen süreyi 24 saat olarak düşünürsek şu son 50 bin yıl, son 2 saniyeye denk gelir. Günün son saniyesinin beşte biriyse yerleşikliğe geçerek yazıyı yaratan, kısacası uygarlaşan insanın tarihidir.
Zihin dalgaları kontrol altına alınınca, başka etkenlerden uzak olarak kendi varlığını sürdürür; bu da özgürleşme yolunda kendisi olan bireydir.
Sayfa 139Kitabı okudu
İnsanın temel varoluşu, kendinin gerçekliğine ulaşmaktır.
Sayfa 128Kitabı okudu
Max Strom
"Bir duruşta ne kadar ileri gittiğin önemli değildir, vardığın yerde sana ne olduğu önemlidir."
Reklam
Elde olanla yetinen, zevk ve acı veya bağlanma ve nefret ikililiklerine asla yenilmeyen kişi, kıskançlığı etkisiz kılar. Başarıda veya yenilgide, ne keyfe ne kedere kapıldığı için her an dengede kalır. Dolayısıyla o hiçbir zaman, hiçbir eyleme esir olmaz.
Sayfa 128Kitabı okudu
Amit Ray
"Yoganın gramerini anlarsanız, kendi hareketinizin şiirini yazarsınız."
Her birey kendi gurusu olmadıkça başka guruların esiri olacaktır.
Kişi, kendisine güvenerek ve özgür iradesiyle kendi yolunu aramalı, bulmalıdır. Kendine güven bilgiyle gelir. Bilgi de köklü, sağlam, güvenilir kaynaklarla elde edilir.
Reklam
Soğuk ve sıcak, mutluluk ve mutsuzluk ya da övgü ve yargı karşısında hoşlanma ve nefretten özgür olan zihnine hakim olmuş yogi, yoga zihninde derinleşip yoğunlaşmış halde kalır. Zihin dış etkilere daima açıktır. Yoga kendi içsel yolculuğumuzda bu dış etkilerden en az etkilenerek ilerlememizi sağlar.
Sayfa 129Kitabı okudu
Hareket ve duruşun dönüştürücü etkisi vardır. Nasıl sözle zihin dönüşüme uğruyorsa, hareketle ve duruşla da beden dönüşüme uğrar.
Sayfa 160Kitabı okudu
Bilge kişiler, ne yaşayanlar için ağlayıp sızlarlar ne de ölüler için.
Sayfa 127Kitabı okudu
Hans Joachim Storig
"Sonsuz olanla olmayanı fark etmek; Bu ve öbür dünyada kazanç ve ödül beklememek, Altı gerekli araç: İç huzur, kendine hakim olmak, zevk peşinde koşmamak, sıkıntılara katlanmak, iç yoğunlaşma, inanç; Dünyaya bağımlılıktan kurtulmak." Bunları gerçekleştirmek için gereken en önemli araç ise yogadır.
Sayfa 103Kitabı okudu
56 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.