Yokhayvanlar

Ece Çiftçi
Haziran 2018
Can Çocuk Yayınları

2021 26. kitabı
Yokhayvanlar’da 15 tane aslında hiç olmayan hayvanların özellikleri yer alıyor. Olmayan bir şeyin özellikleri de olmaz demeyin. Hayal gücünün sınırlarını zorlayan bu özel kitapta yer alan yokhayvanlar aslında hayatımızın bir anında karşımıza çıkan belki de çok yakından tanıdığımız karakter özellikleri sergiliyorlar. Patiyeribul, Okolimoki, Hıpırık, Gıdıgingo, Merdivgen gibi Yokhayvanlar’ın her birinin kendine has karakter özellikleri bulunuyor. Bazıları dakik, komikken bazıları da iyi birer dinleyici oluyor veya ciddi görünen durumlara neşe katabiliyorlar.
YokhayvanlarEce Çiftçi · Can Çocuk Yayınları · 20189 okunma
·40 syf.·
2021 33. kitabı
Bir Kitap İki Etkinlik :Yok Hayvanların Yok Hikayesi . İçerik: Trigogon,Dalburuno,Sitronop,Gıdıgingo,Hıpırık,Tortomola’yı daha önceden duymuş muydunuz? Duyamazsınız bu hayvanlar Yok Hayvanları keşfedenlerin tanışabileceği,hayal gücünün sonsuz yolculuğunda buluşanların görebileceği hem var hem yok yayvanlar. ~~~~~~~~~ Tasarım: Çizimlerini de Ece Çiftçinin yaptığı kitap kapağı karton kapaktan yapılmıştır. Kitabın sol sayfalarında çizimler, sağ tarafında yazı kısmı bulunmaktadır. Kitabın çizimleri rengarenk,sevimli,hayal gücünü destekleyici ve ilham verici. Bu kitabı derslerde/etkinliklerde nasıl kullanırdık? 1.Her derste farklı bir yok hayvanı okuyup,çocuklardan o hayvanı çizmelerini isterdim.Eminim ki o kadar renkli,yaratıcı resimler çıkacaktır. 2.Çocuklardan kendi Yok Hayvanlarını bulsalardı ne olurdu?Özelliklerini hem yazarak hem çizerek anlatmalarını isterdik. . Kitabı hem illüstrasyonlarıyla hem de içeriğiyle hayal gücünü,yaratıcılığı besleyen ,çocukların üretmesine katkıda bulunabileceği bir kitap ve özgün yaratımı için @ececiftci ‘yi tebrik ederiz.
YokhayvanlarEce Çiftçi · Can Çocuk Yayınları · 20189 okunma

Ece ÇiftçiYazar · 1 kitap
Ece Çiftçi 1988 yılında Istanbul’da doğdu. Saint Benoit Fransiz Lisesi’ni bitirdikten sonra Amerika’da Virginia Üniversitesi’nde Psikoloji ve Fotoğraf alanlarında çift lisansını tamamladı. San Francisco, New York ve İstanbul’da çeşitli reklam ajanslarında sanat yönetmeni olarak çalıştı. Çalışırken sürdürdüğü yan projelerde karakter tasarımına ve illüstrasyona olan tutkusunu fark etti. 2017 yılında Bant Mag. Havuz’da Meltem Şahin’in küratörlüğünü üstlendiği PMS - Artırılmış Gerçeklik sergisine katıldı. Tapirulan Kültür Derneği’nin on üçüncüsünü düzenlediği illüstrasyon yarışmasında 850 katılımcı arasından 48 sanatçı arasına seçilerek İtalya’da Santa Maria della Pietà Kültür Merkezi'nde ve Genoa Nervi’de “Ciao” temalı uluslararası sergide yer aldı. Ece Çiftçi grafik tasarım ve illüstrasyon alanlarında serbest zamanlı çalışmaya devam ediyor. Doğaçlama karakterler üzerinden hikâyeler yaratmayı seviyor.