Çevirmen:
İnci Kut
Aralık 2002
Can Yayınları

2019 16. kitabı
Bir kitap sitesinde biriken ödül puanlarım boşa gitmesin diye, hiçbir fikrim yokken, rastgele almıştım bu kitabı. İyi ki yapmışım :) Sonra İspanyol İç Savaşı yıllarının fonda olduğu Valladolid şehri kırsal hayatını ve çocukların dünyanın her yerinde aynı olduğunu içimde hissede hissede keyifle okudum. Bu kitap pastoral bir çocukluk hikayesidir. Çocukluğa özlem duyan herkes bu kitaptan keyif alacaktır.
YolMiguel Delibes · Can Yayınları · 200217 okunma

Miguel DelibesYazar · 2 kitap
Miguel Delibes Setién, 36 Kuşağı hareketiyle ilişkilendirilen İspanyol romancı, gazeteci ve gazete editörüydü. 1975'ten ölümüne kadar Kraliyet İspanyol Akademisi'nde "e" harfinin sahibi olarak görev yaptı. Ticaret eğitimi aldı ve kariyerine karikatürist ve köşe yazarı olarak başladı. Daha sonra bölgesel El Norte de Castilla gazetesinin editörü oldu ve ardından kendini yavaş yavaş roman yazmaya adadı. Kastilya'nın bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliği konusunda uzmandı ve avcılık ve kırsal kesime tutkuyla bağlıydı. Bunlar yazılarında sıkça rastlanan temalardı ve genellikle kırsal dünyayla bağını koparmayan bir şehirlinin bakış açısıyla yazdı. İç Savaş sonrası İspanyol edebiyatının önde gelen isimlerinden biri olarak çok sayıda edebiyat ödülü kazandı. Eserlerinden bazıları tiyatroya uyarlandı veya filme çekildi ve Cannes Film Festivali'nde ödüller kazandı. Yirminci yüzyılın ikinci yarısının en önde gelen Katolik yazarlarından biri olarak Heinrich Böll ve Graham Greene ile birlikte anılmaktadır . Eşinin 1974'teki ölümü onu derinden etkilemiştir. 1998'de kolon kanseri teşhisi konmuş ve bu hastalıktan asla tam olarak kurtulamamıştır.