Mart 2025
Nesil Yayınları

Kırılganlıktan Doğan Cesaret
2025 175. kitabı
“Yüzleşmek”, insanın kendi içindeki en karanlık odalara adım atma cesaretiyle başlıyor. Tuğba Akbey İnan, kelimeleriyle sanki bir ayna kuruyor ve okuru o aynanın karşısına geçiriyor. Kaçtığımız, bastırdığımız, unutmaya çalıştığımız ne varsa, kitap boyunca tek tek karşımıza çıkıyor. Bu yüzleşme, yalnızca acıyla değil; aynı zamanda bir arınmayla, yeniden doğuşla tamamlanıyor. Romanın kalbi, insanın kendinden kaçışının aslında en büyük kayıp olduğunu anlatıyor. Çünkü kaçtığımız her şey, bir gün karşımıza daha da büyüyerek çıkıyor. İnan’ın dili öyle içten, öyle derin ki, sayfalar ilerledikçe kendi yaralarına dokunmaya başlayan okur, aslında yalnız olmadığını fark ediyor. Burada anlatılan hikâye, bir bireyin değil; hepimizin ortak hikâyesi. Kitap, kırılganlıklarımızın altında yatan gücü hatırlatıyor. İnan, karakterlerini öyle bir noktada buluşturuyor ki, onların acılarıyla yüzleşirken kendi içimizde gizlenen yaraları görmeden edemiyoruz. Bu noktada yüzleşmek yalnızca bir eylem değil, bir iyileşme süreci hâline dönüşüyor. İnsan, ancak kabul ederek değişebiliyor; ancak yarasına bakarak şifa bulabiliyor. Satır aralarında bir fısıltı var: “Kaçtığın şey seni özgür kılmaz, seni zincirler.” Bu cümle kitabın tüm ruhunu taşıyor. Yüzleşme, zincirleri kırmanın ilk adımıdır. İnan’ın kalemi, okuyucuya cesaret veriyor; en zor anlarda bile insanın kendiyle konuşabileceğini, kendi gerçeğiyle barışabileceğini söylüyor. bir roman olmanın ötesinde, ruhu sarsan bir deneyim. Çünkü insanın en derin sorusu burada cevap buluyor: “Kendimle karşılaşmaya hazır mıyım?” Ve işte bu soru, kitabı kapattıktan sonra bile zihinden silinmiyor, hayatın her anına sızıyor.
Duygu ve Düşünce
2025 9. kitabı
Kitap hafta hafta bir değişim programı sunuyor. Bu, bir yandan iyi görünse de diğer yandan incecik bir kitabın haftalarca elinizde sürünmesi demek. Bazı bakış açıları kendisini tekrar ediyor. Değinmiş olduğu konu başlıklarının fena olmadığını söyleyebilirim.
2025 22. kitabı
Yüzleşmek & Tuğba Akbey İnan Kitapla ilgili ne yazsam bilemedim. Ebeveyn çocuk ilişkisiyle ve daha çok anneleri eleştiri tarzında yazılmış. Okurken annelerin hep hata içre olduğu kanısına varıyor insan bu açıdan pek beğenmedim. Bir de çocuklar için 'yük' tabiri açıkçası cok hoşuma gitmedi keza istisnalar hariç hiçbir ebeveyn evladını yük olarak görmez diye düşünüyorum en azından kendi adıma. Kitap bir labirent gibiydi. Aynı cümlelerin etrafında dolanıp durmuş gibi yazar . Çözüm odaklı gibi görünse de bende oldukça karmaşık bir hal aldı. Yani elle tutulur bir netice göremedim. Genelde anneyi babayı özellikle anneyi elestirmekten beslenmiş bir kitap olmuş. Elbette bazıları sebeplere dayandırılıyor ancak ayetlerle anlatılmak istenen kısımlar tam bir çıkmaz sokak. Burada paylaştığım cümleler dışında pek beğendiğimi söyleyemem. Elbette bu bakış açımla alakalı da olabilir. Yanılıyor da olabilirim. Bunun için okuyucuların tasavvuruna bırakıyorum yorumu
2025 15. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2025 23:30
Tuğba Hanım 'siz kimsiniz' ve 'nasıl bir anne olmak istiyorsunuz' diye sorarak başlıyor kitabına.Sabırsızlık, korku, kibir ve acziyetle yüzleştiriyor bizi.Her bölümde bazen sorularla, bazen yazarak, bolca düşünerek ilerliyorsunuz.Bölüm sonlarında uygulama önerileri var. Dönüp dönüp okuduğum,altını çizdiğim, bol bol notlar aldığım çok istifadeli bir okuma oldu.Tuğba hanımın üslûbunu seviyorum. Gerçekleri, tespitlerini yüzünüze çarpmadan yumuşak bir şekilde anlatıp yazabiliyor. Kitabın tahlilinde bir arkadaş 'üşüdüğümüzde üzerimize battaniye örtüyoruz gibi hissettim' demişti.Bu tabir çok hoşuma gitti. "Çocuklarımız da bir gün büyüyecekler, anne babalığımız onların başlangıç kılavuzu olacak." "Unutmayın. Bilmek değil, yapmak değiştirir." Velhasıl; okuyun,okutturun,hediye edin

Tuğba Akbey İnanYazar · 10 kitap
Tuğba Akbey İnan 1981 yılında Bursa'da dünyaya gelmiştir. Çocukluğu Bursa – Keles’te geçti. Aile Danışmanlığı, Çocuk Gelişimi, Radyo ve Televizyon Programcılığı ve Diksiyon eğitimleri almıştır. Lisans eğitimini sosyoloji üzerine yapmıştır. Yüksek Lisansını Marmara Üniversitesi “Kişilerarası İletişim” alanında tamamlamıştır. Uzun yıllar radyo ve tv programları yaptı. Moral FM de sunduğu Mavi Dünya programı ile 2011 yılında Gelişim Üniversitesi’nden “ En İyi Radyo Programı” ödülüne sahip oldu. Annelerle, “Çocukla Gelişim” ve “İletişim” programları çerçevesinde buluşuyor. Ayrıca yetişkinlere ve gençlere Diksiyon dersleri veriyor. Evli ve iki çocuk annesidir.