Hapishane Yazıları

Nikolay Buharin
Mayıs 2018
Epos Yayınları

2025 12. kitabı
“Ölüyorum kasapların utancı adına savunmasız vücudumdan vazgeçiyorum “ Siyasi karakterlerin hayat öykülerini okumayı çok sevmediğim halde dikkatimi çeken bir eser oldu.Bugün kitaplığımı incelerken 5 ay önce okuduğum bu esere inceleme yazamaya karar verdim.Aslında bu incelemeyi yazmışım ancak sizlerle paylaşmayı unutmuşum sanırım :)) Tamamlanamamış bir kitabı okumak biraz buruk hissettirdi acaba yazar sonunu nasıl tamamlardı diye düşündürüyor . Hayat öyküsü devam etseydi neler olurdu diye düşünmeden edemedim.Otobiyografik bir kitap. Sovyet devrimi tarafından halk düşmanı olarak idama mahkum ediliyor. 50 yaşında kurşuna diziliyor yazar. Yazar kitapta kendinden kolya ismiyle bahsediyor ve gençlik yıllarını O zamanki Rusya'yı ekonomik yapısını sosyal yapısını güzel tanımlıyor. Yazar hapishanede suçlamalardan hem fiziksel hem ruhsal olarak çok zayıflıyor ve halisülasyonlar görmeye şiddetli ağrılar çekmeye hatta körlüğe kadar giden sağlık problemleri yaşıyor ve bu kitabı da hapishanede yazıyor. Tarih ve siyaset alanında okumayı sevenlere hitap edebileceğini düşünüyorum.Ancak benim gibi alana uzak kişilerede hitap edebilecek basit bir dili var eserin iyi okumalar. Zamanlar Nikolay Buharin
ZamanlarNikolay Buharin · Epos Yayınları · 20186 okunma