"Eğer reklamcılar önüne durmadan doğru şeyleri koysalar, ürkmeye başlarsın. O zaman kendini gözetim altında ve izleniyor hissedersin. Sektörde buna Creepiness Effect adı veriliyor; ürkütücülük faktörü. Bunu engellemek için aralara sürekli uyumsuz reklamlar serpiştiriyorlar. Ve böylelikle sen de hemen, az önce kendinin de dediği gibi, seni henüz fark etmediklerini sanıyorsun ve bu sayede tuzaklarına çok daha çabuk düşüyorsun."
Sayfa 28·Kitabı okudu
Yok olan bir güven meslek hastalığı değildir.
Sayfa 177 - Pegasus·Kitabı okudu
Hepimiz zamanla kendi değerlerimizi değiştiriyoruz. Kimileri daha çok kimileri daha az
Sayfa 305 - Pegasus·Kitabı okudu
… insanlar için rahatlık ve güven, özgürlük ve bağımsızlıktan daha çok önem taşıyor. Diğer kavramlarla ne yapacaklarını zaten bilemiyorlar.
Sayfa 414·Kitabı okudu
… tarafsız arama sonucu diye bir şey yok. Aynı şey internetteki bir çok sonuç ve öneri için de geçerli. Bu nedenle bilgi özgürlüğünden değil, bilgi filtrelemesinden bahsediyoruz. Hiçbiri gerçek anlamda tarafsız değil.
Sayfa 177·Kitabı okudu
Bu dünyanın dışında kendini nasıl hissettiğini sokaktaki çiftçi ve evsizlere bakarak tespit edebilirsin. Tek cevap içeride veya dışarıda, açık veya kapalı, 1 ya da 0 oluyor. Bu, dijital dünyanın doğası, üçüncü bir seçeneği tanımıyor. Yani artık bütün dünyanın da doğası. Biraz’ı tanımıyor, belki’yi tanımıyor, o olmazsa bu olur’u tanımıyor; ara tonlamaları sevmiyor.
Sayfa 310·Kitabı okudu