1994 yılında Ağrı’nın Diyadin ilçesinde doğan Sezer Çiftçi, Kürt bir yazar olarak edebiyata şiirsel ve politik bir bakış açısıyla yaklaşmaktadır. Dört kardeşli bir ailenin en büyük çocuğu olan Çiftçi, ilkokul eğitimini Şehit İlhan Demir İlkokulu’nda, lise eğitimini ise Diyadin Lisesi’nde tamamladı. Lise yıllarının ardından eğitim hayatı sona eren yazar, uzun bir süre hayatın farklı alanlarında çalışarak yaşamını sürdürdü; atölyelerde ve bir dönem inşaatlarda emek verdi.
Çocukluk yıllarından itibaren edebiyata büyük bir hayranlık duyan Sezer Çiftçi, sosyal şartlar ve hayatın zorlukları nedeniyle yazma tutkusunu uzun yıllar içinde saklı tuttu. Yazdığı şiirleri ve metinleri bir köşede biriktirdi; kelimeler onun için hem bir sığınak hem de bir direnme biçimi oldu.
2024 te biriktirdiği yazıları kitaplaştırmaya karar veren Çiftçi, böylece edebiyat dünyasına adım attı. Bugün üç eseri bulunan yazarın otobiyografik anlatısı “Kendi Yolunu Yarat”, romanı “Ruh Hastası Bir Adamın Çığlığı” ve şiir kitabı “Zeval” okuyucularla buluşmuştur. Eserlerinde insanın iç dünyasını, toplumsal kırılmaları ve bireysel direnişi şiirsel bir dille ele alan yazar, edebiyatı bir ifade ve varoluş alanı olarak görmektedir.
2024 yılında Tekirdağ’a yerleşen Sezer Çiftçi, evli ve iki çocuk babasıdır. Yazmayı yalnızca bir sanat değil, aynı zamanda hayatın zorluklarına karşı bir direniş biçimi olarak görmeye devam etmektedir.