°
"Mirket kolonileri, birbirlerinden uzak durmaya çalışır. Bunun için yaşadıkları yeri kokularıyla işaretlerler.Bunu ağaçlara, kayalara bıraktıkları kokulu bir sıvı ile yaparlar. Alan işaretleme için kendi kokularını yayan dışkılarını da bırakırlar.Farklı koloniden mirketler bu kokuları aldığında o alanda başka mirketlerin yaşadığını anlar."
°°°
°
"Yavru mirketler doğmadan önce annelerinin karnında yaklaşık 75 günde gelişir.Tek seferde 4 ya da 5 yavru dünyaya gelir.Yavrular doğduğunda henüz göremez ve duyamaz. "
°°°
📚🔔 Tatil zili çaldı!
Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞
Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
^
"Bir mirket gözcü olduğunda kolonisine haber vermek için çeşitli sesler çıkarır.Çoğu kez tiz bir sesle güvende olduklarını söylemek için bağırır.Etrafta tehlikeli bir hayvan görünürse diğer mirketleri bir havlama sesiyle uyarır."