d

Din-Felsefe-Düşünce

4 üye
Takip
Bizzat Kur’an’ın dini öğretisine göre, gerçek “inanç”ya da “imana” sahip olmanın asli şartlarından biri yahut daha doğrusu, tam da ilk adımı insanın, etrafında gözlemlediği zahiren hayli sıradan ve alalade olan doğal olguları basit doğal olarak değil, bilakis Allahın ona yönelik inayetinin birçok tezahürü, yani kuran terminolojisinde Allahın “ayetleri” olarak görmeyi ve bunlar için O’na gerçekten şükretmeyi öğrenmesinin elzem olduğudur.
Sayfa 96 - Pınar yayınları 2012
Din-Felsefe-Düşünce
Puan vermedi·368 syf.·
2026 425. kitabı
Kur'an'ın semantiği, esas itibarıyla bu Mushaf karşısında varlık dünyasının nasıl yapılandırıldığı, alemi oluşturan belli başlı unsurların neler olduğu ve bunların birbirleriyle ilişkilerinin nasıl olduğu sorunuyla meşgul olacaktır. Toshihiko Izutsu İzutsu, temel Kur’anî kavramların anlam içeriklerine dair tespitlerde bulunurken ‘nötr’ bir üslup kullanmaya çalışsa da, içeriğe bakıldığında, Cahilî dünya görüşünün ‘sevimli’ bir imajla sunulduğu görülmektedir. S:10 Profesör Toshıhıko İzutsunun 1962 yılının baharı ile 1963 yılında Montreal deki Mcgill Üniversitesinde vermiş olduğu derslerden oluşmaktadır. Allah’ın mutlak hâkimiyeti, yaratıcı gücü ile insanın dünya hayatındaki konumu ve bu ikisi arasındaki ontolojik ilişki işlenir.İman ve Küfür: İnanan (mümin) ve inkar eden (kafir) tiplerinin karşıtlığı, ahlaki duruşları ve toplumsal rolleri detaylandırılır. Takva ve İsyan: İnsanın Yaratıcı'sına karşı sorumluluk bilinci taşıması (takva) ile ahlaki sınırları aşması (isyan) arasındaki eksen irdelenir. Batı bir insandan İslami Kur'ani Kerim'in yorumlanması çok kıymetli ben okudum buyurun Kur'an'da Tanrı ve İnsan
Din-Felsefe-Düşünce
Kur'an'da Tanrı ve İnsanToshihiko Izutsu · Pınar Yayıncılık · 2012195 okunma
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Kelime hazinesi, içinde artzamanlı olarak her biri kendi özel yolunda bağımsız olarak gelişen ve değişen kelimelerin bulunduğu bir bohçaya benzer.
Sayfa 77 - Pınar yayınları 2012
Din-Felsefe-Düşünce
Mekkeli putperestlerin çok tuhaf, alışılmadık ve bu yüzden de kabul edilemez gördükleri şey, bizatihi tekil kelimeler ve kavramlar değil, bunların genel bağlamı yani sistemin bütünü idi.
Sayfa 56 - Pınar yayınları 2012
Din-Felsefe-Düşünce
Onun görevi, Hesaba çekilmenin ve ardından da Ahiret'te korkunç bir azabın geleceğine inanmayanları uyarmaktan iba­rettir. Aynı şey, beşfr kavramı için de geçerlidir. Fakat, öyle gö­rünüyor ki, beşfr ile nezir arasında küçük bir fark vardır. İbni Arabi'nin (Ahkamu'l-Kur'dn kitabının yazarı) analizine göre, el-beşare, sadece, hoş bir şey hakkında verilen malumat de­ ğildir, bilakis, beşfr, iyi haberi taşıyan ilk kişidir (evvelu muh­ birin bi'l-mahbub); öte yandan, en-nezare, hoş olmayan bir şey hakkında verilen bir malumattır ve bu malumatı veren herkes, nezfr'dir; kavram, haberi verenin, bunu yapan ilk kişi olması şartını içermez. Antere'ye ait aşağıdaki beyit, konuyla ilgili en önemli kavram­ ları bir arada ve tek bir yerde sunması bakımından ilginçtir: Şair şunu vurgulamak istemektedir: henüz olmamış bir şey için üzülmek büsbütün aptalcadır; zira geleceği tahmin etmek, aslında imkansızdır. O, "kaç kez" der: "bize gelecek kötülük­ leri önleme teklifinde bulunan bir uyarıcının, sonunda, müj­ deli haberlerin bir elçisi olduğu ortaya çıkmıştır!"
Sayfa 366 - Pınar yayınları 2012
Din-Felsefe-Düşünce
Tanrı, onların 'işaretler' olduğunu anlayacak zekaya sahip olanlara, her an âyet üstüne âyet göndermektedir .
Sayfa 295 - Pınar yayınları 2012
Din-Felsefe-Düşünce