Ruhlarımız Allahın izinden gitmek için çabalıyor. Ama her ulus da sadece kendilerine ait bir Tanrı olduğuna ve Tek Tanrı’nın da o olduğuna inanıyor. Ama ben tüm bu bilgelerin sesiyle kendini tanıtanın aynı Tanrı olduğuna inanıyorum. Bu yüzden İsa’ya Konfüçyüs’e Buda’ya Muhammed’e inanıyorum. Hepimiz tek bir Tanrıdan geldik ve Tanrı’ya geri döneceğiz.
Her zaman aynı insanları görürsek onları yaşamımızın bir parçası saymaya başlarız. Yaşamımızın bir parçası saydıkça da onlar bizim yaşamımızı değiştirmeye kalkışırlar. Bizi görmek istedikleri gibi değilsek hoşnut olmazlar, canları sıkılır. Çünkü, efendim, herkes bizim nasıl yaşamamız gerektiğini elifi elifine bildiğine inanır.
Hayattaki ısdıraplar tuz gibidir , ne azdır nede çok. Istırabın miktarı hep aynıdır. Ancak bu ıstırabın acılığı , neyin içerisine konulduğuna bağlıdır.
Istırabın olduğunda yapman gereken tek şey, ıstırap veren şeyle ilgili hislerini genişletmendir. Onun için sende artık bardak olmayı bırak, göl olmaya hatta derya olmaya çalış.