İskender Pala

2 üye
Takip
Bu yüzden yaşadığım mutluluk ile acı eşit idi. Azab çekiyordum ve azabın lezzet demek olan "azb" kökünden türemiş bir sözcük olduğunu biliyordum. Benim lezzetim azab içinde bile muhteşemdi bu yüzden. Değil mi ki Leylâ ile beraberdim, çektiğim azab olsa da ne gam!.. Ben azabımda ona sığındıktan sonra daha büyük mutluluğu kim bana verebilir?!.. Ama onsuz bir mutluluğun azabına dayanabilir miyim, bilmiyorum. Tanrı bana onsuz yaşayacağım bir mutluluk yerine onunla öleceğim bir azabı versin!..
Sayfa 354·Kitabı okudu
İskender Pala
Duygular düşüncelere hâkim olunca başlardı aşk. Düşünceler duyguları, yönlendirirken sevgiden bahsetmek kadar yalancılık da olamazdı.
Sayfa 359·Kitabı okudu
İskender Pala
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
İnsanlar hile ve üçkâğıtçılıkta o kadar ustalaşmışlar ki, şeytanın bu konudaki şöhreti unutulup gitmiş. <Nabî>
Sayfa 330·Kitabı okudu
İskender Pala
Can mumunun öyle bir alevi var ki; Gökkubbe denen fanusa sığmaz!.. < Şeyh Galib >
Sayfa 376·Kitabı okudu
İskender Pala
"Sevgi, ruhların çeşitli yaratıklar arasında bölünmüş parçalarının birleştirilmesidir."
Sayfa 197·Kitabı okudu
İskender Pala
Dost pervasız, felek acımasız, zamanın da dur durağı yok... Dert çok, dert ortağı yok, düşman kuvvetli, talih düşkün... Fuzûlî
Sayfa 191·Kitabı okudu
İskender Pala