Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
İki secde arası "sübhanellah" diyecek kadar beklemek İmam Yusuf'a göre farz, İmameyn'e ... göre vaciptir.
Yolculukta Ulaşım Vasıtasında Namaz
Bir kimse bir özrü sebebi ile otobüs, tren ve uçak gibi vasıtalarda farz, vacip ve nafile olan bütün namazları kılabilir. Normal durumda ise vasıtada yalnızca nafile namaz kılmak caizdir. Seyir halinde olan otobüs, tren ve uçak, mola verinceye kadar namaz vakti geçecekse kişi oturduğu yerde ima ile namazını kılar. Kıble bu vasıtaların gittiği istikamet yönü olur. Fakat gemide namaz ayakta ve kıbleye yönelerek kılınır.
Reklam
. Buyurun Hep Birlikte
Eşhedü En Lâ İlâhe İllallah Ve Eşhedü Enne Muhammeden Abdûhü Ve Resûlü. Manası: Ben şehadet ederim ki, Allah’tan başka ilah yoktur. Ve yine şehadet ederim ki, Muhammed aleyhisselam Onun kulu ve resulüdür.
Namaz dinin direğidir. Bir âdem (kişi) namaz kılar, dinin direğini diker. Üzerine sayaban (gölgelik) kurar. Altında selamet bulur
Büyük Günahlar
Adam öldürmek, Zina etmek, Livâta, Şarap içmek (alkollü içecekler), Hırsızlık, Keyif verecek şey (eroin, esrar vb.) içmek Gasp, Yalan yere tanıklık etmek,
Her kişi, aşağıda yazılı yedi şeyi dillerinden kesmeyeler:
Her işinde (Besmele-i şerîfeyi) diyeler. Her işi temâm edince, (Elhamdülillah) diyeler. Filân yere gideceğim dedikde, (İnşâallah) diyeler. Bir musîbet işitdikde, (İnnâ lillah ve innâ ileyhi râci’ûn) diye- ler. Bir hatâ söylemiş ise, tevbe ve istigfâr eyleyeler. (Lâ ilâhe illallahü vahdehu lâ şerîke leh, lehül-mülkü ve lehül- hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr) kelime-i tayyibesine devâm edeler. Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden ab- dühü ve resûlüh) kelime-i şerîfesini çok söyliyeler. Bu ikisini dahî, gece ve gündüz çok okumalıdır: 1- (Estagfirullah.) 2- (Sübhânellahi vel-hamdülillahi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber velâ havle velâ kuvvete illâ billahil’aliyyil’azîm.
Reklam
Bir kişi namazda "Euzu Besmele" okuduğunda Allahu azimüşşan o kula bedeninde olan kıllar sayısınca sevap verir. Ve Fatiha-i Şerif okuduğunda Allahu Teala Hazretleri okula kabul olmuş hac sevabı verir.
Hadis-i şeriflerde belirtildiğine göre,yoksulluğun sebepleri
1.Ayakta idrar yapmak 2.Cunup iken yemek yemek 3.Ekmek ufağını hor görüp basmak 4.Soğan ve sarimsak kabuğunu ateşte yakmak 5.Alimlerin önünden yürümek 6.Babaya ve anneye ismiyle seslenmek 7.Rast geldiği ağaç ve süpürge çöpüyle dişini kurcalamak 8.Elini balçık ile yikamak 9.Eşik üzerine oturmak 10.Küçük abdestini yaptığı yerde abdest almak 11.Kap kacağı yıkamadan tekrar yemek koymak 12.Elbisesindeki söküğü üzerinde iken dikmek 13.Yüzünü elbisesi ile silmek 14.Aç iken soğan yemek 15.Evinde örümceğin yuva yapmasına izin vermek 16.Sabah namazini kılıp mescidden acele çıkmak 17.Pazara erken gidip geç dönmek 18.Yoksul kimseden ekmek satın almak 19.Babaya ve anneye beddua etmek 20.Çıplak yatmak 21.Kap kacagin uzerini açık birakmak 22.Mumu ,kandili ufleyerek söndürmek 23.İşlerini yaparken 'bismillah' dememek 24.pantolonunu ayakta giymek
Allah Azimüşşan'ın İnsanoğluna Verdiği Dört Cevher: 1- Akıl 2- İman 3- Haya 4- Amel-i Salih. Bu dördü dört şeyi giderir: Akıl, gazabı, İman, hasedi, Haya, kendini beğenmeyi, Amel- salih, gıybeti giderir.
EHLİ SÜNNET OLANLARIN ALAMETLERİ
(1) Cemaate müdavemet (devam) eder. (2) Fasık' demeyip imama uyar. (3) Edin (mest) üzerine meshi caiz görür. (4) Ashab (Radiyallahu anhüm)a ve Resulullah (Aleyhi's-Selam)a ar verir (utanırda) söz söylemez. (5) Padişaha kılıç çekmez. (6) Dinde bi-gayri hakkın (haksız yere) mücadele etmez. (7) Din(in emirlerin)de şek (şüphe) etmez. (8) Hayrı ve şerri Allahü Teala'dan bilir. (9) Ehli kıbleyi tekfir etmez (yani, Müslüman bir kişiye kâfir demez). (10) Dört ashabı sâir (diğer) Ashab üzerine tercih eder. İşte o on alamet bunlardır.
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.