Rahatına bu kadar düşkünsen, o mezarda kanka. Mezarlığa gidebilirsin bak. Ben arada giderim mesela. Ulan ne güzel rahat rahat yatıyorlar diye içimden geçiririm. Bazen bazı mezarların başına gidip, bu kadar yattığın yeter, kalk lan derim ama hiç sallamıyorlar beni. O kadar rahatlar yani. Ölü olmanın o kadar da korkulacak bir şey olduğunu düşünmüyorum o yüzden.
Bir de yorumları niye kapatıyorsun yahu? İki muhabbet ederdik. Ne olacak yani? Gerçi monolog seviyor da olabilirsin. Diyecek bir şey yok buna.
Ahmet
@sanacatus
·
27 Kasım 21:57
"bu eşiği geçeyim sonra rahatım" dediğin her eşikten sonra yaşam, bir tık daha zorlaşıyor. gelen yıllar, geçen yılları aratıyor. kolaylıktı zorluktu derken ömür böyle nihayete erecek. geçilmesi gereken eşikler tükenmeyecek ve hiçbir zaman, "o çok rahat olduğun" evre gelmeyecek.
Birisi benle muhabbet etmek, şakalaşmak ister anlarım ama insanların değişken ruh hâllerini, iç dünyalarında ki karmaşayı kaldıramam ben. Ben bu şehrin eksik etekleriyle yuva kurmuyorum, aynı yerde yaşamıyorum. İlerde evlenirim eşimin nazını çekerim.
Seviyordum ama sevdiğimi bilmiyordum. İşte şimdi fark ettim. Seninle karşılaşmamız bir dostluktan fazlası içindi. Tanışmamız kaçınılmazdı, çünkü araya muhabbet ezelden girmişti.
Imam Ahmed'e "Muhabbet nedir?" dediler Bunu Bişr Hâfi'ye sorun kim, ben buna cevap veremem. Ol diridir, ândan utanırım, dedi.
- Zühd nedir? dediler.
- Zühd üç türlüdür, dedi.
Evvel: Haramı terkeylemek. Bu avam zühdü.
İkinci: Helalin da çoğunu terk eylemek. Bu hâslarındır.
Üçüncü: Şol nesneleri terki terk eylemek kim seni Allah'dan alıkoya. Bu da ariflerin zühdüdür.
Bürüngüz Camii önünde ayakkabı boyacısı Fikret abiyle yaptığımız iki saatlik eşsiz muhabbet, 8 seanslık psikoterapiden daha iyi geldi. Üstelik bu sırada iki ayakkabımı boyayıp sadece 50 lira aldı.
İnkisârı hayalle zail olan bir muhabbet,
Sakil, tevekkeli, mihnet dolu bu ihtilaf,
Müfrit taassuptan saik,
Bu saikten tahakkuk ettiği peyda iken
Amil olanın hakikat olmayışı durumunda
Mukadderat demek faziletine ermek
Muhabbete kapılan,
Eşk odunda yanan birisi için tamamen işkal.
Mahir olan varsa;
Bunun böyle olmadığını söyleyebilen,
İnkar edebilecek olan varsa,
Bu muzdarip cana anlatsın...
Hilkat ortada; hakikat ortada,
Meczup olmuşum bu tazip cüda ile,
Gelsin ve çıkarsın bu ahval içinden beni.
Ha yoksa da bırakalım yansın dünya,
Ben yandıkça yansın...
•
28.11.23
01.40
İ.Elif E.