Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

mutmain

Zamanı değerlendirme hususunda insanı harekete geçiren (motive eden), umumiyetle ideallerdir, ümitlerdir, beklentilerdir, inançlardır ve dinî değerlerdir, öyleyse önce o ideali, o ölçüleri yakalamalıyız. O içimize tam yer ettiğinde zamanı elde etmenin metodunu da beraberinde getirecektir.
Reklam
Huzurlu insan kimdir?
Huzurlu insan, kendine, işine, toplumuna, memleketine, milletine, devletine ve Yaradan’ına karşı, sorumluluklarının idraki içinde hayatını dengeli bir hâlde devam ettiren, zamanını değerlendiren insandır.
Ecdadını, zannetme asırlarca uyurdu; Nerden bulacaktın o zaman eldeki yurdu? Üç kıtada, yer yer kanayan izleri şahit, Dinlenmedi bir gün o büyük nesl-i mücahid.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İbni Abbas radıyallahu anh “Tembelliğin en büyük alameti sabah uykusudur, sabah uykusu fakirlik ve ihtiyarlık sebebidir.” ikazında bulunurlar.
Bir saat geç yatıp, bir saat erken kalkıldığında günde iki, senede 2x365=730 saat kazanılmış demektir. 4 yıl tahsil hayatı olan bir talebe 4x730=2920 saat kazanmış demektir. Bu zaman zarfında en az bir yabancı dil, bilgisayar, bir doktora tezi, herhangi bir mevzuda ihtisas yapma imkânına sahip olunabilir.
Reklam
Gerçek başarı istikrarla (devamlı çalışmakla) elde edilir. Zeki bir öğrenci ile zeki olmayan bir öğrenci arasındaki farkı zeki olmayan öğrencinin istikrarlı çalışması kapatabilir.
Saat kullanınız. Saati kolunuzda bir süs gibi değil size yaşadığınızı ve öleceğinizi hatırlatan, her saniye kapınızı çalan bir zaman habercisi gibi kullanınız.
Şibli Hazretleri, vaize şöyle seslenir: “Ey vaiz efendi! Allah Teâlâ o kadar çok sual sormaz. O sorar ki: “Ey kulum! Ben seninleydim, ya sen kiminleydin!..”
Şah-ı Nakşibendî Hazretleri’nin ikazları da şöyle: “Gecelerini uykuyla kısaltma, gündüzlerini günahla karartma.”
Bu dünya için ne diyoruz: Üç günlük dünya... Dün, bugün, yarın... “Bütün gelecekler yakındır.” hadis-i şerifi mucibince dün nasıl geçtiyse kaderdeki yarınlar da bugünleşip bitecek. Kimler geldi, kimler geçti. Zahir plana bakınca bu dünya hiçbir şeye değmez.
Reklam
“Müslüman’ın bakışı ibret, sözü hikmet, sükûtu ise tefekkürdür.” Hadis-i Şerif
Sevgili Peygamberimiz “Kıyamet yaklaşınca zaman birbirine yaklaşacak, bir sene bir ay gibi, bir ay bir hafta gibi, bir hafta kuru hurma yaprağının ateşte yanması gibi kısa olacaktır.” beyanlarıyla ahir zamanda her şeyde olduğu gibi zamanda da bereketin kalkacağına iletişimin ve nakil araçlarının hızına işaret etmişlerdir.
Müslüman, güneşi üzerine doğdurmaz, aksine güneşin üzerine kendisi doğar, Bilir ki “Güneşi üzerine doğduranın o günü ölmüştür.”
Bir görevi yapmaya “Zaman bulamadım.” mazeretini ileri sürenlerin ilk dikkat edecekleri nokta zamanı israf edip etmedikleridir. İsraf edilen her şey gibi zaman da israf ediliyorsa bereketi kaldırılır. Bir şeyden bereket kaldırılmışsa bir saatlik işi bir günde yapar, adınızı da çalışkan koyarsınız.
“Onlar onu (kıyameti) gördükleri zaman sanki dünyada bir akşam veya kuşluk vaktinden fazla kalmamış gibi olurlar.”
237 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.