Peki ama böyle bir kapı neden burada, kimselerin olmadığı bir mahzenin nihayetinde? Neden cevher hep toprak altındadır ve ortalıkta içi boş balonlar dolaşır? Yine de kapının antika meraklısı birinin malikanesinde saçma sapan bir yere yerleştirilmiş olmadığına memnun olmalıyım. Bu haliyle o gerçek bir kapı, biraz tuhaf bir yerde de olsa oraya ait ve şimdi Zizi-King elindeki anahtarla onu açmaya uğraşıyor. Başarmak zorunda, çünkü karanlık işler vahasına iç güveysi olma fikri benim için bir kâbus, gelin adayı ilk geldiğimde beni kapı aralığından gözetleyen ahu gözlü dilber bile olsa. Tanrıya şükür, sonunda kapı açıldı.
Boyuna ‘Kim-Olduğunu-Bilirsin-Sen’deyip durmanın ne anlamı var ? Voldemort adından korkmak için bir neden göremiyorum.
Reklam
608 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Tekrar tekrar okunmalı ve okutulmalı
Merhabalar, öncelikle bu harika eser için İsmail Bağırtlak beye tekrar çok teşekkür ederim.Kendisini, pandemi sürecinde paylaşıtığı harika bilgiselleriyle tanıdım ve takip etmeye başladım. Bu süre içerisinde kitabının çıktığını duyurdu ve ilk alanlardan biri oldum. Kitap imzalı ve harika bir notla elime ulaştığı andan itibaren baş ucu kitabım oldu resmen. Geçmişi şimdi ki zamanla buluşturması, duyduğumuz ya da duymadığımız tarihi olayları farklı pencerelerden bize sunması, üzerinde yaşadığımız coğrafyanın değerini bir kez daha anlamamızı sağlaması ve son olarak geçmişini bilmeyenin geleceğini tahsis edemeyeceği gerçeğini bizlere tekrar hatırlatması sebebiyle kitap, benim gönlümde ayrı bir yere sahip. O kadar yoğun bir bilgi akışına maruz kalıyoruz ki Hangisini aklımda tutacağımı ya da araştıracağımı şaşırırdım resmen. Kitapta altı çizilmemiş, notu yazılmamış sayfa kalmadı desem abartmış olmam. Mitolojik hikayeler veya kişiler diye okuyup, üzerinde durmadığımız bir çok olay, Esrar-ı Havas’ı okuduktan sonra “neden doğru olmasın ki” diye düşündürmüyor değil. Bir birinden uzak ve o dönemlerde varlıklarından bile haberleri olmayan uygarlıkların, benzer, hatta aynı diyebileceğimiz mitolojik hikayelerini okuyunca şaşırmamak elde değil. Gerek Yusuf Zaralı’nın gerekse Benjamin Kohen’in hayatları, amaçları ve sonlarının nasıl olacağının merakıyla, Samuel’ın akıbeti ve daha bilmediğim hangi tarihi olaylarla tanışacağımın heyecanıyla ikinci kitabı bekliyorum.
Esrar-ı Havas
Esrar-ı Havasİsmail Bağırtlak · Demos Yayınları · 2023182 okunma
Jean Meslier
Doğa olaylarının nedenleri hakkında bilgisizliklerini itiraf edecekleri yerde -hakkında hiç olmazsa bir fikir edinebilecekleri doğayı incelemek yerine- hayal dünyasında bilinmeyen bir neden aramaya giden din imamlarının mantıkları kadar şaşılacak hiçbir şey yoktur.
Sayfa 268
Burda sürekli aşk acısı ilişki sorunları gibi gece gündüz paylaşım yapanları anlamıyorum. Hesaplarına baktığımda senelik hesapta bile tüm paylaşımlar bu konuyla ilgili. Abi siz hiç mi sıkılmıyorsunuz bu konudan? Hergün patates konuşsam onunla ilgili paylaşım yapsam iki güne tiksinirim ondan. Peki insanlar neden sürekli bu konuyu irleyip bıkmadan usanmadan buna devam ediyor psikolojide yeri nedir bilen varmı cidden? 😁
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.