Zeyd: «- Ben Allah Resûlünün vahiy kâtibiydim. Vahiy geldiği zaman, Allah Resülü pek fazla ter dökerlerdi. Neden sonra ıstırapları açılır ve konuşmaya başlardı. Ben de yazardım.Çok defa vahiy ânının şiddetinden ayağımın ezilecek gibi olduğunu duydum ve bir daha aynı ayak üzerinde yürüyemiyeceğimi sandım. «Mâide Sûresi» nâzil olduğu vakit Allak Resülü deve üzerindeydiler. Deve yere çöktü. Öyle âni bir çöküş ki, devenin ayakları tuz buz oldu, sandık.»
Sayfa 148 - Büyük Doğu Yayınları·Kitabı okuyor
Din
Kaç kuşaktır insanlar nefret ettikleri işlerde çalışıyorlar; neden? Gerçekte ihtiyaç duymadıkları şeyleri satın alabilmek için.
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
fatihler ya da iktidarlar üzerine..
Kişisel yükselişi için milyonlarca insanın yok olmasına neden olan fatihlere canavar denilmesi pek hoşuma gider.
Sayfa 78 - Sivastopol, Tolstoy, Hasan Ali Yücel Klasikler Dizisi, İş Bankası Kültür Yayınları, XI. Basım·Kitabı okudu
Hey bre ağalar gelin Beği şikayet edelim. Söylen çektiğimiz neden Yoğu şikayet edelim.
Alıntı
Elveda zeze
"KÜÇÜCÜK ÇOCUKLARA HER ŞEYİ NEDEN ANLATMAK GEREK?" anlattılar. Hakikaten de sevgili Portuga, bana her şeyi çok erken Hoşça kal!
Sadece bir an var: Şimdi.
Masada kimse konuşamadı. Ben de dahil. O sessizlik bir bilgisizlikten değil, veri körlüğünden geliyordu. Bu kitap o körlüğü anlatıyor: — Ne yapacağınızı değil, neden yapmanız gerektiğini. Kalanı sizin kararınız. Karar vermek için de bir sistem yok. Sadece bir an var: Şimdi.
Kitap Alıntısı