Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

okan yapıcı

okan yapıcı
@okanypc
izmir
Tarrakası meşhur bir kent
25 okur puanı
Ekim 2018 tarihinde katıldı
Sahip olduğumuz kitaplıklar olduğumuz şeyi değil olmak istediğimiz şeyi anlatır.
Reklam
can sıkıntısına katlanabilme kabiliyeti, kahramanlığın postmodern ifadesi
Netflix'de Sosyal İkilem belgeseli bana Franz Kafka'nın Dava'sını hatırlattı. Tıpkı Joseph K'nın, onu öğüten bürokratik mekanizmaya tüm meşruiyetini veren ekonomik işleyişin bir dişlisi olması gibi, biz de bu sosyal medya makinesine meşruiyet verirken onun tarafından öğütülüyoruz.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Felsefecinin işi çizginin nereye, nasıl ve niçin çizildiğini bulmak ve eğlencesi o çizgiyi geçmekmiş. Umut istedik, tek alabildiğimiz eğlence.
Sorular 1 :Başarılı olmayı gerçekten içsel bir dürtüyle mi arzuluyoruz, yoksa içeriği maddi kazanım, tanınırlık, mevki sahibi olma ve sınıf atlamaktan başka bir şeyden oluşmayan bu başarı kavramı bizi sürekli sistem dışına atma tehdidiyle anskiyete içinde yaşatan piyasa tanrısının talebi mi?
Reklam
İnsan kendi olabileceği, kendisini gerçekleştirebileceği yolların tıkandığını gördüğünde içine çekilir, kendisine kapatılan dış dünyayı kendi içinde yaratmaya çalışır. Kaçınılmaz olarak romantikleşir.
Her yenilgide stoacılık yeniden doğar. Dünyadan istediklerinizi alamayacaksınız, yapılacak en kolay şey aslında onları istemediğinize kendinizi inandırmaktır.
Umut var mı? #Kant: belki #Schopenhaur: yok #Nietzsche: yok #Kafka: var ama senin için değil #Freud: yok #Beckett: hahahaha
Bizi kim kurtarabilir? Platon: Bir Sokrates Nietzsche: Bir anti-Sokrates Heidegger: Bir Tanrı Sartre: Bir içki Badiou: Küllerinden doğup kendimizi yeniden inşa edebileceğimiz bir yıkım.