Olney
"Peki Martin neden yazar olmak istiyor?" diye devam etti. "Çünkü para içinde yüzmüyor. Nasıl oluyor da sen kafanı Saksoncayla, genel kültürle doldurabiliyorsun? Çünkü hayatta başarılı olmak zorunda değilsin. Bu işi baban halletmiş. Güzel elbiselerini, gereken her şeyi baban alıyor. Peki bizim eğitimimiz, benim, Arthur'un ve Norman'in eğitiminin neden cılkı çıkmış? Çünkü genel kültüre öyle bir batmışız ki babalarımız bugün iflas etse yarınki sınavlarda hepimiz sıfırı çekeriz. Ruth, sen ancak köyün birinde öğretmenlik veya yatılı kız okulunda müzik hocalığı yapabilirsin."
Sayfa 131 - İş Bankası Kültür Yayınları·Kitabı okuyor
Günah keçisi seçilmenin en basit yolu.
Babasının, annesinin, kardeşlerinin ve Olney'nin zihnini her daim takip edebilmiş olduğu için Martin'in zihninin akışını izleyemeyince kabahatin onda olduğuna kanaat getirmişti. Sadece kendi dünyasıyla sınırlı dar görüşlünün, evrensele akıl hocalığı yapmaya çalışmasının kadim tragedyasıydı bu.
Sayfa 233·Kitabı okuyor
Babasının, annesinin , kardeşlerinin ve Olney'in zihnini her daim takip edebilmiş olduğu için Martin'in zihninin akışını izleyemeyince kabahatin onda olduğuna kanaat getirmişti. Sadece kendi dünyasıyla sınırlı dar görüşlünün , evrensele akıl hocalığı yapmaya çalışmasının kadim tragedyasıydı bu.
Sayfa 233·Kitabı okudu
Kitap Alıntısı
Olney sözlerine ağırlık kazandırmak için bir an susup sonra ekledi: "Bize söyleyemedikleri şey, her centilmenin Latince dersi alması gerektiği, ama hiçbirinin Latince bilmesi gerekmediğiydi."
Sayfa 133·Kitabı okudu
"Haklısınız Martin," dedi Olney. "Siz ne istediğinizi biliyorsunuz, Ruth ise sizin ne istediğinizi bilmiyor. Kendinin bile ne istediğini bilmiyor."
İşte bu be, sonunda biri mantıklı konuştu.·Kitabı okudu
Alıntı
“Haklısınız Martin,” dedi Olney. “Siz ne istediğinizi biliyorsunuz, Ruth ise sizin ne istediğinizi bilmiyor. Kendinin ne istediğini bilmiyor.”
Sayfa 130·Kitabı okudu