Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
132 syf.
9/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Roman derinliğinde bir öyküye ithaf…
#atlarıuçurumasürmek 1. öykü #tatkaçıran Yazacaklarım metin yazarını bağlamaz elbette, metinden hareketle şahsi çıkarımlarımdır. Öncelikle metnin üslubu kapalı ve yer yer bilinç akışına yakın bir düzlemde ilerliyor. İç monolog ile de şekillenen ara kısımlarda ana hikâye sezdirilmeye çalışılıyor. Bu da okuru dikkatli olmaya, bulmaca çözmeye
Atları Uçuruma Sürmek
Atları Uçuruma SürmekEmin Gürdamur · Hece Yayınları · 2021206 okunma
104 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
HERKESTEN SONRA GELEN Emir Gürdamur kalemiyle tanışma kitabım oldu Herkesten Sonra Gelen. Bu tanışmadan ziyadesiyle memnun oldum. En sevdiğim metinlerdeki şiirsel dili; düşündürücü,çarpıcı kurguları ve yoğun psikolojik tahlilleri bir arada bulmak güzeldi. Bu üçünü kolay kolay bir arada bulamayabiliyorum çünkü. Yani Gürdamur metinleri de bu
Herkesten Sonra Gelen
Herkesten Sonra GelenEmin Gürdamur · Ketebe Yayınları · 2019197 okunma
Reklam
Öykü ve Vicdan / Emin Gürdamur
Bir anlatının en güçlü yanı, onun kendinde evrensel-insani-vicdani gözenekler barındırmasıdır. Bu gözenekler sayesinde metin uzun ömürlülük kazanır. Elde ettiği güç ve soyluluk sayesinde zaman karşısında kolayca ufalanmaz. Aksi halde, siyasal atmosferin, gündelik mottoların, sokağın genel geçer dilinin kurbanı olur eser. Bu anlamda vicdan metne uzun ömürlülük kazandıran ruhtur da aynı zamanda.
Öykü ve Vicdan / Emin Gürdamur
Öykü, vicdanın hem dinsel yanına açık göndermelerde bulunur hem de onun birey ve toplum üzerindeki tesirini, belirleyiciliğini gözler önüne serer.
Öykü ve Vicdan / Emin Gürdamur
Vicdan, öykünün görünür organlarından biri olmamalıdır. Aksi halde didaktizme kurban edilir.
Reklam
Öykü ve Vicdan / Emin Gürdamur
Vicdan bir yüzleşmedir. Bir aynanın karşısında olma durumudur. Her yüzleşme gibi pişmanlık, acı ve kırgınlık barındırır. Bazen toplumsal bazen bireysel tezahür eder ama böylesi bir tasnife tabi tutulamayacak kadar dokunaklı ve çok boyutludur.
İÇİNDEKİLER ÖNYAZI Rasim Özdenören/Kafka’nın Bir Küçürek Öyküsü / 5