123 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Kırım Tatar'ı olan yazarın çocukluğu Kızıltaş köyünde geçti. Kırım Pedagoji Enstitüsü ikinci sınıfındayken II. Dünya Savaşı çıktı. 1941'de Ukrayna cephesinde Almanlara esir düştü. Almanların yenilmesi üzerine esir kampından kurtularak müttefik devletler safına sığındı.1946 Ekiminde eşi ve kızıyla birlikte önce Edinburgh'a geldi. 1947 yılı başında Londra'ya geçti. 1953'te Fulham Road'da bir lokanta açtı. 1974 yılında Londra'da Wimbledon yakınlarındaki Southfields'e yerleşti ve vatanından ayrıldığından bu yana hiç Kırım'a gitmedi.Cengiz Dağcı, Türkiye'ye hiç gelmediği halde kitaplarını Türkiye Türkçesi ile yazmış, kitaplarının ilk redaksiyonu da şair Ziya Osman Saba yapmıştır. Türkiye'de yayınlanan eserleri sayesinde Türkiye'de birçok insan Kırım’ı ve Kırım Tatarları'nın yaşantılarını öğrenmiş oldu. Eserlerinde Kırım Türklerinin Rusların zulmü altındaki hayatını anlatır. Hüzünlü bir üslûbu vardır.Cengiz Dağcı, 22 Eylül 2011 Perşembe günü saat 12.30 sularında Sauthfields'teki evinde öldü. Yazarın hayatındaki en büyük destekçisi eşi Regina Hanım olmuş. Onun ölümünden sonra da duygularını bu kitapla okuyucuya aktarmış. Ben okurken çok etkilendim. Önerimdir. Okuyun.
Regina
ReginaCengiz Dağcı · Ötüken Neşriyat · 2020188 okunma
368 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Kaan Murat Yanık 1988 yılında doğdu. İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde okudu. TRT Arapça kanalında çalıştı. Birçok edebiyat dergisinde öykü ve denemeleri yayımlandı.Yayınevlerinde editörlük, danışmanlık yaptı.Televizyon kanallarında kültür ve sanat temalı programlar hazırlayıp sundu. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde
Butimar
ButimarKaan Murat Yanık · Ketebe Yayınları · 20223,924 okunma
Reklam
Tarih, felsefe, siyasal iktisat, sosyoloji, psikoloji, pedagoji, psikanaliz eserleri okudum. Elbette öncelikle de edebiyat. İlk saydıklarımla ilgilendim; sonuncusu ise bütün yaşamım oldu.
Yaşamın tek öğretmeni yalnızca yaşamdır; bunun yanında pedagoji hiç kalır. Yaşamak yalnızca yaşayarak öğreniliyor ve her insan yaşamın çıraklığına yeniden başlamak zorunda...
Sayfa 76 - İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Pskoloji sosyoloji formasyon pedagoji bilen yok mu tff de yazık 18 taşını doldurmamış Fenerbahçe sporcularına …dur diyen yok büyük adamlara diğer şeyker gibi yazık
Modern hane halk hegemonyası, sirf egitim kitapçıklaryla degil zorlama yoluyla da yaratıldı. Ucuz alismadaki gibi, ucuz bakim stratejisinin islemesi için belirli niteliklerdeki insan zümrelerinin terbiye edilmesi gerekliydi. Kadilarin bedenini uysal üreme makinelerine dönüştürmek zorlama korku ve toplumsal denetim gerektirdi. Bu denetimi sağlayan kurumlar arasında hapishane, okul, hastane, tımarhane yer alıyordu; cinsellik be cinsiyetse hem kamusal hem de özel alanda şiddet kullanılarak ve utandırma yoluyla idare ediliyordu. Sapkın kadınlar, doğadaki yerlerini hükme bağlayan düzenin üstünde, doğaüstü yaratıklar olmakla suçlandı. Cadılara yeni düzene karşı koyanlara, burjuvazinin dışında kalıp kılavuzların içerdiği talimatları okuyamayan ve direnişe kalkışabilecek kadınlara pedagoji adıyla tüyler ürperten umuma açık işkenceler uygulandı. Silvia Federici’nin kaydettiği üzere Michel Foucalt’nun ilgi duyduğu şiddet biçimleri bireysel bedenlerin çalışmak, yeniden üretmek ve belli davranışlarda bulunmak için terbiye edilmesi tarihsel sahnede ancak erken kapitalizmin stratejik gereksinimlerinin bir parçası olarak boy gösterir.
Reklam
«Villasola'nın öğretmeni, elmasının sonunu öğrediğinde, şu çetin meseleyi ele aldı. "Pedagoji tam bir bilim midir, yoksa onun uygulaması mı?" Ancak Villasola'nın elmas kesicisinin aklına gelmeyen şey ise; siyah karbonlarda depolanmış ısıdan ışık elde etmenin, elmasın ödünç verdiği, tamamen yansımadan ibaret ışıkla, hayat veren ısı elde etmekten daha yapılabilir bir şey olduğuydu.»
Sayfa 120
Yaşamın tek öğretmeni, yalnızca yaşamdır; pedagoji bilimi, yaşamın yanında hiç kalır. Yaşam, yalnızca yaşayarak öğrenilebilir. Her insan, yaşamın çıraklığına en başından başlamak zorundadır.
Sayfa 202 - Hayy Kitap
KÜLTÜREL İSTİLA
Kültürel istila da tıpkı bölücü taktikler ve manipülasyon gibi boyun eğdirmenin hedeflerine hizmet eder. Bu olgu da, istilacılar bir başka grubun kültürel bağlamına bu grubun potansiyellerine saygı göstermeksizin sızarlar. İstila ettikleri gruba, kendi bakışlarını dayattırırlar ve ifade imkanlarını felce uğratarak, istila edilenlerin yaratıcılıklarına ket vururlar. İster güler yüzle, ister kaba saba gerçekleşsin, kültürel istila her zaman istilaya uğrayan kültürün özgürlüklerini kaybettiren bir şiddet edimidir.
Pedagoji açıkça göstermiştir ki, insan oldukça zor eğitilebilen bir varlıktır. Zira başka canlıların eğitimi tamamen şartlandırma yoluyla gerçekleştirildiği halde, insanın eğitimi büyük ölçüde iknâya dayanır. Çünkü insan akıllı varlıktır.
Reklam
“ Hayatın tek mürşidi hayattır; hiçbir pedagoji ona erişemez. İnsan yaşamayı ‘yaşayarak’ öğrenir ve herkesin, daima yeni baştan yaşamayı öğrenmeye başlaması gerekir.”
Sayfa 92 - Can yayınlarıKitabı okudu
184 syf.
10/10 puan verdi
·
47 günde okudu
“Umulur ki varmayı dilediğimiz menzil, durduğumuz noktayı da mübarek ve doğru eylesin.” “Umulur ki yüce Mevla göz nuru evlatlarımızı her iki dünyada da şefaatçimiz eylesin.” Okuduğum en güzel pedagoji kitaplarından biriydi . Çok şey öğrendim , duygulandım , uyguladım verim aldım . İyi ki varsınız
hatice k
hatice k
übratongar Allah sizden razı olsun. Hepimize de hayırlı ebeveynler olmayı nasip etsin.
Fıtrat Pedagojisi
Fıtrat PedagojisiHatice Kübra Tongar · Hayykitap · 20152,493 okunma
...yaşamın tek öğretmeni yalnızca yaşamdır;bunun yanında pedagoji hiç kalır.
·
Puan vermedi
Asıl adı Ahmet. Nişantaşı’nda varlıklı bir ailenin oğlu olarak yaşıyor gösteriş, şan ve mevki düşkünü Efruz Bey. Okumayı sevmiyor. Gereksiz bir eylem onun için okumak. Okuyacak zamanı da yok zaten. O yüzden hep konuşup ders vermeyi tercih ediyor. Hem de hiç hazırlık yapmadan. Marifet okumadan söylemek çünkü. Bilinçsiz halk yığınlarını coşturup
Efruz Bey
Efruz BeyÖmer Seyfettin · Ötüken Neşriyat · 20181,642 okunma
Çoğu pedagoji uzmanı okulların şu dört şeyi öğretmeye başlaması gerektiğini savunuyor: eleştirel düşünme, iletişim ,işbirliği ve yaratıcılık.
Sayfa 241Kitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.