Yalanlamak ve reddetmek için okuma. İnanmak ve her şeyi kabul etmek için de okuma. Konuşmak ve nutuk çekmek için de okuma. Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku.
Düşüncelerine dikkat et, söze dönüşürler; sözlerine dikkat et, eyleme dönüşürler; eylemlerine dikkat et, alışkanlık olurlar; alışkanlıklarına dikkat et, kişiliğin olurlar; kişiliğine dikkat et, kaderini biçimlendirir.
"Ummak, umutlara erişmeye yetmiyor. Beklemek, hayalleri gerçekleştirmeye yetmiyor. Eşler veya müstakbel eşler arasında da, bir tür "umma ya da bekleme oyunu" sürüp gider. Pek azı umduğunun "elinde" olduğunu kabullenmeye hazırdır. Sadece bekler; sadece umarlar. Standardını koyduğu yerde bulmayı umar eşini. Hayallerinin uzandığı ufukta, çoktan gerçekleşip tamamlanmış olarak buluşmayı bekler sevdiği ile. Tam da bu yüzden kanaatsizdir; eşinin standartlarından azıcık geri durduğunu gördüğünde tahammül edemez. Tam da bu yüzden acımasızdır; sevdiğinin hayallerini yıktığını düşündüğü anda yıkıcı oluverir."