ruhun varacağı nokta; hayranlık, acz, teslimiyet ve huzurdur. ve bütün bu hislerin hepsi, sadece o’na racidir.
Reklam
Kandilin içinde, titreşen bir şulenin yanması lazım. Tıpkı gönülde, bir muhabbet çerağının uyandırılması gibi.
Göz bir mesafeye kadar görebilir, ondan sonrası için acizdir. Fakat ruh öyle değil. ruhun serüveni, gözün aciz kaldığı ve bu aczini itiraf ettiği noktadan sonra başlar. İnsan, gökyüzünün esrarına kendisini terk etmeye başlarken, önce gözünden istifade eder.
bir merhaleyi, bir basamak olarak görüp, ondan sonrakine geçebilmek gayedir. böylece insanın aldığı yol, somuttan başlar ve soyuta doğru ilerler.
Reklam
ilahi bir kurgu ile ben, kendimden, kendime yolculuk yapıyorum. ve bu yolculuk bir yerde son bulacaktır. önemli olan o yerin kalp için bir itminan merhalesi olup olmadığıdır.
hayal âlemi, insanın vazgeçemeyeceği bir zenginliğidir.
esas itibariyle insan bu âlemde zaman ve mekân üzerinden yaptığı seyahat boyunca kendisini arıyor.
. İnsan yaşadığının esiridir ve çoğu kez bunun farkında olmaz. . .
Sayfa 152Kitabı okudu
Reklam
Biz cömertliği para vermek olarak görürüz. Vakit vermek de müsamahadır. Tahammül etmek de müsamahadır.
Bir tarafta tahakküm zihniyetli reel insan, diğer tarafta Senegalli insan… Çözüm : ‘ Sıfır maliyetli Senegalli köle !’. Ve Afrika’dan fevç fevç, Amerika ‘ya gemilerle taşınan insanlar
Biz hesap gününe hep negatif tarafından , olumsuz anlamıyla bakmaya şartlandık. Çünkü vaizler öyle anlatırlar. İnsanlara baktığımızda çok da haksız sayılmazlar belki de. Şimdi bir de pozitif taraftan bakalım. Allah , kullarıyla , yani bizlerle tek tek muhatap oluyor.
Kapitalist dünyanın bir medeniyet kurgusu vardır ve bu kurgu insanı yönlendirmektedir. Kapitalizm, sadece para kazanmak değil. Arkasındaki değerlerle beraber gelir, çünkü o bir usuldür. O usulü üreten bilinçli bir tercihtir, yani toplumsal bir mutabakatın ürünüdür. O toplumsal mutabakat da özünde birtakım değerler sistematiğine istinat eder. Kapitalist usul, biçim, geldiği zaman ona ait değerler de birlikte gelir
Modernite ve teknoloji, insanın ihtiyaç sıralamasını alt-üst etti.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.