sinem uslu

sinem uslu
@sinemusl
Huz mâ safa da;mâ keder
"Aman Yarabbi, henüz yüzünü görmediğiniz bir kızı bu kadar sevmek ... Garip şey ... Dünyada neler oluyor !"
Sayfa 165·Kitabı okudu
Reklam
Kadına şeriat hudutlarını aşarcasına birçok emirlerde bulunuyorsunuz. Zavallı her dediğinizi kabul ediyor. Her sözünüze eyvallah diyor. Bu şekilde yetiştirdiğiniz kadını şimdi ne hakla beğenmiyorsunuz ?
Sayfa 121·Kitabı okudu
"Herkesin birbirine karşı olan itiraflarında ne çirkin bencillikler, ne kötü maksatlar meydana çıkıyordu. Çeşitli ırklar arasında değil, aynı millet içerisinde, hatta aynı aile fertleri arasında bile ne derece görüş ayrılıkları, ne kadar alçakça menfaatlerin hüküm sürdüğü ortaya çıktı. Meğerse ademoğlu hileden ibaretmiş. Dost sıfatına layık iki kişi bulmak hemen imkansız görünüyor, bu kelime manasız bir söz gibi kalıyordu. Bu kadar düşmanca insanın nasıl olup da birbirini mahvetmeyerek asırlardan beridir bir arada yaşayabilmiş olduklarına şaşırdım.
Sayfa 111·Kitabı okudu
"Gerçekleşecek felaket bu dedikoducuları kayıracak değil ya! Kendilerinin hariç kalamadıkları bir tehlikede aleme korku vermeye uğraşmak da bir nevi ahmaklık değil midir?"
Sayfa 101·Kitabı okudu
"Birkaç ay evvel muzip komşulardan biri beni damda görmüş, anneme söylemiş. Aman yarabbim, işitmediğim lakırdı kalmadı. Meğerse bir kız için dama çıkmak pek ayıpmış. Bu memlekette kızlar için ayıp olmayan ne var acaba ?"
Sayfa 90·Kitabı okudu
Reklam