Dikkat buyurun, eş güdümlü olarak farklı cepheler üzerinden, bilimsellik kamuflajı altında, nakış yapar gibi, bir İnsanlığı Yeniden Yapılandırma Projesi uygulanmaktadır.
Dikkatimizi çevreden merkeze doğru çevirdiğimizde bütün oklar aileyi ve insanlığı hedef alıyor; esas amaç çekirdek aileyi ve dahası, insanlığı yok etmek.
Simon, "Hiçbirimiz (önceden) belirlenmiş değerlere sahip değiliz." savını öne sürer. Raths, bu görüşü güçlendirmek için, "Esas olan, kişinin hangi mutlak değerlere sahip olduğu değil; bu değerlere nasıl ulaştığıdır."
Kadın, potansiyel olarak derinliklerinde bir "celâl" çekirdeği taşırken erkek de bir "cemâl" çekirdeği taşır. Bu çekirdek hayat boyu farklı durumlarda uyanmaya hazır bir potansiyel gibidir.
Bu "kod"lar potansiyel olarak iki cinste de vardır; sadece duruma göre uyanmayı bekler. Erkekler cemâl eksikliğinden dolayı cemâl zengini olan hanımefendilere yönelirler ve kadınlar da tam tersi olarak erkeklerin celâl yönlerine çekim hissederler.
Neticede fizikte artı ve eksi kutupların birbirini çekmesi gibi yin ve yang veya celâl ve cemâl birbirini çeker ve bir "ikili birlik " oluşur. İki tarafta zenginleşir, bütünleşir, tamamlanır ve evrendeki denge yerine oturur.
Celâl ve cemâlin bu dengeli ve meşru beraberliğinden ise iki taraf için de yüksek olgunluk hâli ortaya çıkar ve bu hâle de "kemâl" denir.