"Tespit edilemeyen bir engelin ortadan kaldırılması mümkün olmayacaktır." (Yasemin Baksi)
Benlik değil duyguları tasvir etmek, senlik de değil tespit etmek, biz aşktan tasfiye edildik. Neek
Reklam
Akıl, önce Tanrı'yı inkâr etmiş, sonra ters bir gradasyon sistemine uygun olarak insanı ve hayatı inkâr etmiş, nihayet her şeyin bir mekanizmadan, oyundan, moleküler güçlerin karşılıklı etkileşiminden ibaret olduğunu tespit etmiştir. Akıl, dünyada kendisinden(mekanizma ve sebep sonuç ilişkisi) başka hiçbir şeyi keşfedememiştir.
Ne tespit ama :))))
Uzun süre sevgilisi olmayanlar bilir. Öyle sıradan biriyle bozmak istemez bu yalnızlık süresini. Hep daha iyisini bekler. Sonra da sap gibi ortada kalır. #GeceninSözü
Yaptıklarımızın eseriyiz
Eylemler daha güçlüdür sözlerden …
Ne Kadar Yerinde Bir Tespit
Ruhsal sıkıntıların kaynağında; ANLAMSIZ İNSANLARLA, anlamlı ilişkiler yaşama isteği ve çabası yatar. Viktor Frankl
Reklam
Pek güler yüzlü adamlardı bizim görevimiz sadece kaçağı tespit etmek ama sizin borularınızda ki arızayı yapacağız görevimiz olmadığı halde dedi.
biz avrupa tarihçisi gibi değiliz; sadece julius caesar'ı, tacitus'u okuyarak ve germanya'nın milat sıralarındaki durumunu kavrayarak tarihimizi kısa sürede öğrenemeyiz. bugün bir alman'ın, bir fransız'ın, bir britanyalı'nın kaynakları romalılardır; onları okurlar, öbür diller zaten yazısız dillerdir. ama eldeki kaynaklar işlenmiştir, kolaydır. tarihte her zaman boşluklar vardır ama söz konusu kaynaklarla kolay duvar örülüyor. türkçe öyle değil, ilgili tarih içinde henüz üzerinde tartışılmamış çin, hind ve iran epigrafik ve paleografik malzemesi çoktur. bunun yanında sanskritçe, eski pahlavi dili gibi dillerde okumalar yapmak lazım. kurgandan (mezar) halı çıkıyor mesela; gel de o halının yerini tespit et. oradaki kavim söz konusu halıyı kullanmış ama kavmin tavsifi kolay iş değil. tarihçiliğimizin bu bakımlardan çok büyük problemleri var
Sayfa 37 - timaş yayınları, 3. basımKitabı okuyor
352 syf.
·
Puan vermedi
Bir zamanlar… Bizler…
Bozkır-göçebe toplulukları daha iyi anlamama bu kitap yardımcı oldu. Bu toplulukların günümüzde hangi etnisitelere karşılık geldiklerini kesin olarak tespit etmek zor ve hassas bir konu olsa da, bu gibi hususlar, bilimsel çalışmalarla ele alınmaya elbette müsait. Bozkır-göçebe topluluklar (örneğin Orta Asya’daki Türkler), yerleşik medeniyetler
Kök Tengri'nin Çocukları
Kök Tengri'nin ÇocuklarıAhmet Taşağıl · Bilge Kültür Sanat · 2020865 okunma
64 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Tembellik hakkımızı nasıl kazanabiliriz?
Tembellik Hakkı
Tembellik Hakkı
Tembellik. Kavramın kendisini zihninizde nasıl canlandırıyorsunuz bilmiyorum? Benim zihnimde büyük bir hakaret olarak algılanıyor. Bu fikre çevremden edindiğim dogmatik bilgiler ve deneyimlerim ışığında ulaştım. Gelelim Karl Marx'ın damadı Paul Lafargue'ye. Tembelliğin geçmişte sadece kölelerin yaptığı ve Yunan sitelerinde ve bir çok uygarlıkta yurttaşların düşünme ve entelektüel yetilerine zarar vermemesi adına desteklendiğini yazar ilk bölümlerde. Tembelliğin kötülendiği ve çalışmanın yüceltildiği döneme geçer. Sanayi devrimi sırasında neşeli bebekleri ve şen şakrak kadınları artık göremediğini anlatır. Üçüncü bölümde aşırı üretimle beraber halkı nasıl manipüle edip tüketim çılgınlığına ittiklerini anlatıyor. Dördüncü bölümde ise bu durumun böyle gitmeyeceğini ve günümüzde de bir kaç ülkede başlayan iş saatlerini azaltmanın üretimi daha çok iyileştireceğini anlatıyor. Kitap 48 sayfa ve çok kıymetli bir kitap. Bu durumun birileri tarafından tespit edilmesi ve üzerine yıllar öncesinden bir kitap yayınlanması çok kıymetli. Tembellik dediğimiz şey dinlerde ve toplumsal normlarda kötülenen bir kavram. Unutulan bir şey var ki yaşam dediğimiz şey çalışmaktan ibaret anlar mıdır? Şuan ki toplumsal sıkıntılarımız halkın tembelliğinden midir? Kitap çok soru sorduruyor. Kitabı okuyacak insanların durumunu bildiğinden kısa yazdığını düşünüyorum. Dili anlaşılır fakat düşünerek okunması taraftarıyım. İyi okumalar.
Paul Lafargue
Paul Lafargue
Tembellik Hakkı
Tembellik HakkıPaul Lafargue · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202010,1bin okunma
Reklam
Efsane bir tespit!
“Bilinçdışı ‘bilinciniz’ haline gelene kadar bilinçaltı hayatınızı yönlendirmeye devam edecek ve siz buna ‘kader’ diyeceksiniz.”
Carl Gustav Jung
Carl Gustav Jung
"Araştırmacılar annelerinin bedensel yakınlığı ve kokusunun ergenlik çağındaki erkeklere itici geldiğini tespit etmişlerdir. Bilim insanları bu durumun, aynı soydan gelenlerin üremesine karşı bir koruma sağlamak için evrim süreci içinde oluştuğunu düşünürler."
İnsan dünyadaki yerini tam olarak bilememeye ,görememeye ,tespit edememeye başladı. Bugünün dünyasıyla baş etmen için en başta kendinle ilişkini doğru kuracaksın. Tüketimini kontrol edecek ve tabiatla bağını koruyacaksın.
"Maria Puder bana bir ruhum bulunduğunu öğretmişti ve ben de onun, şimdiye kadar rastladığım insanlar arasında ilk defa olarak, bir ruhu bulduğunu tespit ediyordum."
İlk günden beri bir yerimi bile açıkta bırakmayacak şekilde sarıp sarmaladı beni. Yaşıtlarımın ancak otuz yıl sonra geleceği şefkat makamına doğuştan gelip oturmuş sanki. Bir dakika önce hissettiğim ne varsa dağılıp gitti. Hazır değilim diye tespit ettiğim her lafım, hayat amacım oldu. Bir anda evlenesim, anında doğurasım, saniyesinde işi gücü bırakıp kadın hareketini yüz yıl geriye çekesim geldi.
Sayfa 28 - Karakarga YayıneviKitabı okuyor
Resim