Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
"...ülkemizde yatırım malları, enerji ve enerji dışı aramalları ithalat yoluyla karşılanmaktadır. Bu nedenle artan döviz kuru ülkedeki üretimin maliyetini de artıracağından fiyatlar yükselecek ve ülke rekabet gücünü kaybedecektir."
Reklam
."..yurt dışı kaynaklar döviz kazandırıcı sektörlerde kullandırılmış olursa ülkenin ekonomik kırılganlığı da azalmış olacaktır."
Finansal krizleri kaynağına göre borç krizleri, para krizleri, bankacılık krizleri ve ikiz krizler olmak üzere dört gruba ayırmak mümkündür.
Ekonomik krizleri ortaya çıktığı piyasanın türüne göre reel sektör krizleri ve finansal krizler olmak üzere iki ana başlık altında toplamak mümkündür.
Ekonomik krizler, herhangi bir mal, hizmet, üretim faktörü ve finans piyasasında kabul edilebilir aralıkların dışına çıkılarak şiddetli dalgalanmaların ortaya çıkması şeklinde ifade edilmektedir.
Reklam
İstikrar politikalarına ilişkin tartışmalar günümüzde Klasik, Monetarist ve Keynesyen politikalar temelinde şekillenmektedir.
İç ekonomik istikrarın sağlanması amacıyla enflasyon, deflasyon ve işsizlik gibi sorunlara çözüm aranırken, dış ekonomik istikrarın sağlanması amacıyla ödemeler dengesindeki sorunlara odaklanılmaktadır.
"Toplumlar mevcut üretim kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak yüksek refah düzeyine ulaşmaya çalışmaktadırlar."
Ekonominin etkin olarak işleyebilmesi ve sürekli büyümenin sağlanabilmesi ancak ekonomik istikrar ile mümkündür.
Reklam
"...Türkiye, Dünya Bankası verilerine göre ulaşım altyapısı performans endeksinde 27’inci sıraya yerleşerek bazı gelişmiş ülkeleri dahi geride bırakmıştır." (2014)
"Ülkemizde rüzgâr türbin ve parçalarının üretimi için gerekli olan parçaların %90'ı yerli üretimle karşılanabilmektedir."
"...İsveç, Norveç, Danimarka ve İzlanda gibi İskandinav ülkelerinde elektrik üretiminde fosil yakıt kullanımından vazgeçilerek üretiminin tamamı yenilenebilir veya alternatif enerji kaynaklarından karşılanmaktadır."
"Türkiye dünyada en çok petrol ithal eden 22’inci ülkedir. Doğalgazda ise 9’uncu sırada yer almaktadır." (2014)
"Sahibi olmadığınız bir kaynağın yönetimi ve kontrolü sizin değil sahibinin kontrolü altındadır."
107 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.