Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

seldasemra ARAS

seldasemra ARAS
@umay
lisans
Kocaeli
Erzincan
162 okur puanı
Ocak 2014 tarihinde katıldı
Sabitlenmiş gönderi
Ziya Gökalp, 17 Mayıs günü mahkeme önünde: - Milletimize iftira etmeyiniz. Türkiye'de bir Ermeni kıyımı değil, bir Türk -Ermeni vuruşması vardır. Bizi arkadan vurdular, biz de vurduk.
Reklam
528 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Tarihin Sonu ve Son İnsan
Tarihin Sonu ve Son İnsanFrancis Fukuyama
7.6/10 · 160 okunma
Tanrı'yı terk edenler, ahlaki değerlere bir o kadar sıkı sarılırlar. Nietzsche

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İnsan aklıyla sadece bir ruh, iştahıyla ise sadece bir hayvandır.
Reklam
Başlıca toplumsal gerçeklik sevgi veya uyum değil,"herkesin herkese karşı savaşıdır."
Toplumlar daha karmaşık hale geldikçe ve çeşitlendikçe demokrasi daha işlevsel hale gelmez. Aslında demokrasi, toplumdaki çeşitlilik belli bir sınırı aştığında mutlaka başarısız olur.
Hiçbir şey ekonomikten elastik değildir; çünkü kimse onu anlamamakla birlikte herkes ondan korkar.
Teknoloji; kasaba ile kırsal, petrol kralı ile sondaj işçisi, bankacı ile çöp toplayıcı arasındaki ayrımları ortadan kaldırabilir ve insanların " sabah avlanabileceği, öğleden sonra balık tutacağı, akşam sürü güdebileceği, ve akşam yemeğinden sonra çene çalabileceği" bir toplum yaratabilirdi.
Reklam
Totalitarizmin en zayıf noktası düşünceyi kontrol edememesiydi.
Kendi deneyimlerimiz bize, geleceğin de geçmişten farklı olmayacağını; radikal diktatörler, kanlı soykırımlar, modern tüketim toplumunda hayatın bayağılaşması, nükleer kış,küresel ısınma gibi akla hayale gelmedik yeni kötülüklere gebe olduğunu gösterir.
İnsanın kabul edilme arzusunu karşılamada eksik kalan komünizmin yerini günümüzde liberal demokrasi almaktadır.
Yaşam standartları yükseldikçe, halk daha kozmopolitik ve daha eğitimli hale geldikçe ve toplum bir bütün olarak daha eşit koşullar elde ettikçe, insanlar daha çok refah değil aynı zamanda statülerinin kabul edilmesini de isteyecektir. İnsanlar arzu ve akıldan ibaret olsaydı Franco İspanya'sı gibi piyasa odaklı otoriteryen devletlerde ve askeri yönetim altındaki Güney Kore ya da Brezilya' da yaşamaktan memnun olurlardı.
Ekonomik düşüncede liberal devrim, bütün dünyada siyasi özgürlüğü bazen önceledi bazen de siyasi özgürlüğün hemen ardı sıra geldi.
Liberal demokrasi dünyanın dört bir yanındaki farklı bölgeleri ve kültürleri kapsayan tek tutarlı siyasi emel olmaya devam ediyor. Bunun yanında ekonomideki liberal ilkeler -serbest piyasa- yaygınlaştı ve hem endüstrisi gelişmiş ülkelerde hem de İkinci Dünya Savaşı öncesindeki yoksul Üçüncü Dünya ülkelerinde eşi görülmemiş bir zenginliğe yol açtı.
1.047 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.