Ûs

"Kapitalist toplumlarda küçük bir azınlığın zenginleşmesi, büyük çogunlugun daha da fakirleşmesinden başka anlam taşımaz."
Belge Yayınları
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
"Kapitalizm işçiyi rahat sömürebilmek için, onu bilgisiz ve egitimsiz bırakmak zorundadır."
Belge Yayınları
"Kapitalizm, küçük-bir sermayedar sınıfın dışında bütün çalışan insanların zararına işleyen bir düzendir. Çalışan insanların bilgili duruma gelmeleri, çalışmalarıyla yarattıkları değerlerin bölünümünde aldatılmalarını zorlaştırır. Başka bir şöyleşiyle; bilgili duruma gelmiş işçiler, yaratmış oldukları değerlerden patronun büyük bir artık değer almasına izin vermezler. Artık degerleri toplayarak sermaye biriktiren patron, sermaye biriktiremez duruma gelir. Yani kapital ve kapitalizm yok olur."
Belge Yayınları - Eğitimi Baltalama Zorunluluğu
"Sermayenin bir artık değer olduğunu gördükten sonra kapitalizmi savunmak anlamsızlaşır. Çünkü büyük bir kitlenin ya­rattığı degeri, küçük bir azınlığa vermek, ilk anda insanların adalete olan inançlarıyla bagdaşmaz ve bir sosyal adaletsizlik yaratır."
Belge Yayınları
"Kapitalizm üretim sorununu çözmüş, fakat tüketim sorununu çözememiştir. Kapitalizm üretimde öyle bir noktaya varmaktadır ki, ürettiği değer satılamamakta ve değer olmaktan çıkmaktadır. Bu durumda işlerin düzelebilmesi için tek çıkar yol, patronun işçiye fazla ücret vermesidir. Bu ise patronun sermayesini azaltacağı ve yok edeceği için düzenin kapitalizm olmaktan çıkması demektir. Ayrıca hiçbir patronun da bu yola gitmiyeceği ortadadır. Kapitalizmin üretimde ulaşacağı kesin olan bu durum kapitalizm için bir buhrandır. İşte kapitalizm içinde taşıdığı ve giderilemeyen bu çelişmesinden ötürü sonunda mutlaka buhrana düşmek zorundadır."
Belge Yayınları